ΔΙΕΘΝΗ

Στην εισαγγελία Ρώμης στοιχεία από Βατικανό για εξαφάνιση πριν 40 χρόνια

Στην εισαγγελία Ρώμης στοιχεία από Βατικανό για εξαφάνιση πριν 40 χρόνια

Το Βατικανό ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μια νέα έρευνα που άνοιξε για την υπόθεση της Εμανουέλα Ορλάντι, ενός 15χρονου κοριτσιού που χάθηκε το 1983, είχε αποκαλύψει μερικά «πολλά υποσχόμενα στοιχεία» τα οποία και έδωσε στους εισαγγελείς της Ρώμης.

Η Ορλάντι, κάτοικος της Πόλης του Βατικανού, εξαφανίστηκε ενώ επέστρεφε στο σπίτι από ένα μάθημα φλάουτου στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου 1983.

Η υπόθεση πυροδότησε μια έντονη φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία που είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλείται «το πιο διάσημο άλυτο μυστήριο της Ιταλίας» και ενέπνευσε ένα επιτυχημένο ντοκιμαντέρ τεσσάρων μερών του Netflix με τίτλο Vatican Girl: The Disappearance of Emanule Orlandi πέρυσι.

Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς της Ρώμης δήλωσαν ότι είχαν ανοίξει νέα έρευνα για την υπόθεση.

«Τους τελευταίους μήνες αυτό το γραφείο συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να βρεθούν σε σχέση με την υπόθεση Ορλάντι στις δομές του Βατικανού και της Αγίας Έδρας, αναζητώντας μαρτυρία μέσω ανθρώπων που ήταν υπεύθυνοι ορισμένων γραφείων εκείνη την εποχή», δήλωσε το Γραφείο του Βατικανού για θέματα δικαιοσύνης.

«Προχώρησε στην εξέταση του υλικού, επιβεβαιώνοντας ότι ορισμένα στοιχεία χρήζουν περαιτέρω μελέτης και διαβίβασε όλη τη σχετική τεκμηρίωση, τις τελευταίες εβδομάδες, στην εισαγγελία της Ρώμης ώστε να το δει και να προχωρήσει προς την κατεύθυνση που κρίνει σκόπιμο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Εμανουέλα ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά του Ερκόλε και της Μαρία Ορλάντι. Ο πατέρας της ήταν υπάλληλος του Βατικανού και η οικογένεια ζούσε στην πόλη του Βατικανού.

«40 χρόνια είναι πολλά. Η εξέλιξη είναι ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο αδελφός της Εμανουέλα, Πιέτρο Ορλάντι.

«Ελπίζω ότι η τεκμηρίωση που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία της Ρώμης είναι σημαντική και ότι το Βατικανό συνεχίζει να συνεργάζεται ενεργά με την εισαγγελία. Πολλά πράγματα πρέπει να διευκρινιστούν. Η αδερφή μου αξίζει αλήθεια και δικαιοσύνη», ανέφερε.

Ο Πιέτρο Ορλάντι προκάλεσε πρόσφατα διαμάχη συνδέοντας την υπόθεση με φήμες ότι ο αείμνηστος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' έφευγε από το Βατικανό αναζητώντας κορίτσια με Πολωνούς καρδινάλιους, ισχυρισμός που διαψεύστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Φραγκίσκος χαρακτήρισε αβάσιμες και προσβλητικές τις προτάσεις για τον εκλιπόντα Πολωνό Πάπα, ο οποίος πέθανε το 2005 και έγινε άγιος το 2014.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top