ΔΙΕΘΝΗ

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι» λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι» λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την επιχείρηση για τον εντοπισμό του «Titan» την ώρα που εκτιμάται ότι τα αποθέματα οξυγόνου του υποβρυχίου έχουν εξαντληθεί. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του χάθηκαν την Κυριακή (18/06) ενώ κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού με πέντε επιβαίνοντες.

Οι αναφορές για «υποβρύχιους ήχους» στην περιοχή εξακολουθούν να διερευνώνται, αλλά πιστεύεται ότι μεγάλο μέρος τους μπορεί να είναι θόρυβος του ωκεανού, ξεκαθάρισε ο υποναύαρχος Τζον Μάουτζερ στο Sky News.

«Έχουν περισσότερο χρόνο»

Νωρίτερα, ο συνιδρυτής της OceanGate, της εταιρείας που διαχειρίζεται το υποβρύχιο που χάθηκε, τόνισε ότι πιστεύει ότι τα πέντε μέλη του πληρώματος στο Titan έχουν «περισσότερο χρόνο από αυτόν που πιστεύουν οι περισσότεροι».

Σε ανάρτησή του ο Γκιγιέρμο Σοχνλάιν, ανέφερε: «Σήμερα θα είναι μια κρίσιμη μέρα σε αυτήν την αποστολή έρευνας και διάσωσης, καθώς οι προμήθειες υποστήριξης ζωής του υποβρύχιου έχουν αρχίσει να εξαντλούνται. Είμαι βέβαιος ότι ο Στόκτον και το υπόλοιπο πλήρωμα συνειδητοποίησαν πριν από μέρες ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν για να εξασφαλίσουν τη διάσωσή τους είναι να επεκτείνουν τα όρια αυτών των προμηθειών ηρεμώντας όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιστεύω ακράδαντα ότι το διαθέσιμο χρονικό διάστημα για τη διάσωσή τους είναι μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι».

Η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου κατηγορεί την OceanGate ότι άργησε να δηλώσει την εξαφάνιση του υποβρυχίου

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Hamish Harding, ο οποίος βρίσκεται στο «Titan», κατηγόρησε την OceanGate ότι άργησε να αναφέρει την εξαφάνιση του υποβρύχιου.

Οι επικοινωνίες μεταξύ του υποβρυχίου και του σκάφους επιφανείας Polar Prince χάθηκαν περίπου στις 9.45 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της κατάβασης του στο ναυάγιο του Τιτανικού. Αλλά μόλις στις 5.40 μ.μ. τοπική ώρα ενημερώθηκε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Η Kathleen Cosnett, ξαδέρφη του Harding, είπε στην Telegraph: Είναι πολύ τρομακτικό. Χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να πάνε να τους σώσουν.

«Οι έρευνες με ROV είναι σαν να περπατάς σε μια μεγάλη σκοτεινή αίθουσα χορού με έναν φακό»

Παράλληλα, γεωφυσικός παρομοίασε την έρευνα των τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROV) για το Titan με «περπάτημα σε μια πραγματικά μεγάλη σκοτεινή αίθουσα χορού με ένα φακό».

Ο Δρ Rob Larter, δήλωσε στο Sky News ότι τα δύο ROV που έχουν σταλεί στην περιοχή θα μπορούν να βλέπουν μόνο πέντε ή δέκα μέτρα κάθε φορά, καθώς βασίζονται στους δικούς τους προβολείς.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top