Σημαντική σύσκεψη σήμερα στο Προεδρικό - Εξετάζουν στρεβλώσεις και προβλήματα στο ΓεΣΥ

Σημαντική σύσκεψη σήμερα στο Προεδρικό - Εξετάζουν στρεβλώσεις και προβλήματα στο ΓεΣΥ

Στρεβλώσεις και προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) θα τεθούν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 11 το πρωί.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε χθες πως υπάρχει μεγάλο έδαφος για να ενισχύσουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και πως αυτό είναι το βασικό ζητούμενο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Υγείας, Πόπης Κανάρη, θα δοθεί ένα πλάνο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βελτίωση του ΓεΣΥ όσον αφορά τα θέματα του ΟΑΥ, καθώς και τα θέματα του ΟΚΥπΥ. Η κ. Κανάρη σημείωσε ότι υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να προωθηθούν για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών, ο ΟΑΥ και ο ΟΚΥπΥ.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, την Πέμπτη, είπε ότι "δεν αγγίζουμε τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ για να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρεξήγηση".

"Η φιλοσοφία μας για όλα τα θέματα που υπάρχουν και υπάρχουν αρκετά θέματα και είναι αναμενόμενο να υπάρχουν, μιλάμε για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, είναι πώς μέσα από ενέργειές μας αναβαθμίζουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλο έδαφος για να ενισχύσουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών». Για αυτό, ανέφερε, το βασικό ζητούμενο είναι οι ενέργειες που θα ενισχύσουν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα των νοσηλευτηρίων, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι κάτι που μας ανησυχεί, για αυτό έχω καλέσει και όλους τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα διασφαλίζουν πρώτο, αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, την ενίσχυση των προσφερόμενων υπηρεσιών, και φυσικά τα θέματα βιωσιμότητας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στη Λευκωσία - Στο επίκεντρο Μέση Ανατολή και προϋπολογισμός ΕΕ

LIVE: Η δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στη Λευκωσία - Στο επίκεντρο Μέση Ανατολή και προϋπολογισμός ΕΕ

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline