ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση της επιδότησης σε καύσιμα και ρεύμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου εισηγείται ο ΔΗΣΥ - « Τα περιθώρια στενεύουν», λέει η Αννίτα

Παράταση της επιδότησης σε καύσιμα και ρεύμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου εισηγείται ο ΔΗΣΥ - « Τα περιθώρια στενεύουν», λέει η Αννίτα

Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στην επιδότηση στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα  εισηγείται ο ΔΗΣΥ, σύμφωνα με την Πρόεδρο του κόμματος και Προέδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, έγκαιρα και κατόπιν μελέτης όλων των σχετικών παραμέτρων, έχει εισηγηθεί την παράτασή τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιτρέψει την παράταση των εν λόγω έκτακτων μέτρων στήριξης μέχρι και το τέλος αυτού του έτους», ανέφερε η κα. Δημητρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι «τα περιθώρια στενεύουν».

Αυτούσια η δήλωση της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κα. Αννίτας Δημητρίου:

«Η απότομη απόσυρση των μέτρων στήριξης στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχει συνέπειες στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Τα δύο μέτρα στήριξης που αφορούν στην επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα λήγουν τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Τα περιθώρια στενεύουν.

 Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, έγκαιρα και κατόπιν μελέτης όλων των σχετικών παραμέτρων, έχει εισηγηθεί την παράτασή τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιτρέψει την παράταση των εν λόγω έκτακτων μέτρων στήριξης μέχρι και το τέλος αυτού του έτους.

Προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η συγκράτηση του κόστους ζωής των νοικοκυριών και ο περιορισμός των συνεπειών του πληθωρισμού. Η δική μας εκτίμηση είναι πως η χρονική επέκταση των έκτακτων μέτρων για 3 μήνες, είναι εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων και βοηθούν στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η οικονομία δεν κινδυνεύει από προσωρινά μέτρα στήριξης, αλλά από μέτρα και πολιτικές που διογκώνουν τις μόνιμες ανελαστικές δαπάνες του κράτους».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top