ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Υπ.τουρισμού»: Πάνω από 2 εκ. τουρίστες αναμένουν φέτος στα κατεχόμενα

«Υπ.τουρισμού»: Πάνω από 2 εκ. τουρίστες αναμένουν φέτος στα κατεχόμενα

Στόχος για φέτος είναι πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες στα κατεχόμενα, δήλωσε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Ατάογλου στον ανταποκριτή του τουρκικου πρακτορείου ειδήσεων Ankara Anatolia, στον οποίο ο «υπουργός» είπε ότι έχουν πραγματοποιήσει διαφημιστικές καμπάνιες στην Τουρκία, τη Ρωσία, την Αγγλία και τη Γερμανία.

Πρόσθεσε ότι οι τουριστικοί πράκτορες δραστηριοποιούνται για να φέρουν τουρίστες στα κατεχόμενα και τόνισε ότι αναμένουν ότι οι δραστηριότητες αυτές θα συμβάλουν θετικά στον αριθμό των τουριστών.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Ατάογλου δήλωσε ότι εργάζονται για τον στόχο της προσέλκυσης πάνω από 2 εκατομμύρια τουριστών και ότι τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων είναι ελπιδοφόρα.

Ο αριθμός των κλινών και των εγκαταστάσεων είναι περιορισμένος παρά την αύξηση του αριθμού των τουριστών, ανέφερε και σημείωσε ότι έχει γίνει αλληλογραφία με τα αρμόδια «υπουργεία» για την κατασκευή νέων ξενοδοχείων στις τουριστικές περιοχές προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των υφιστάμενων κλινών και ότι το «υπουργείο» διεξάγει σοβαρή εργασία για το θέμα αυτό.

Μιλώντας για το νέο τερματικό σταθμό και τον νέο διάδρομο προσγείωσης του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, ο κ. Ατάογλου υποστήριξε ότι θα συμβάλει σημαντικά στον τουρισμό όταν τεθεί σε λειτουργία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top