Υπ. Ενέργειας: Δίνει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από κατεχόμενα - Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι

Υπ. Ενέργειας: Δίνει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από κατεχόμενα - Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι

Εξηγήσεις αναφορικά με την δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα έδωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στην Αlpha Ενημέρωση, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι, μετά τις συζητήσεις του Υπ. Ενέργειας με τους πρατηριούχους, αποφασίστηκε να γίνονται πλέον περισσότεροι έλεγχοι από το Τελωνείο στα οδοφράγματα αναφορικά με οχήματα, τα οποία κατά καιρούς εντοπίζεται να προμηθεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα ώστε να τα μεταπωλήσουν στις ελεύθερες περιοχές.

«Θα εξασκηθεί πιο έντονος έλεγχος από πλευράς τελωνείου στα οδοφράγματα. Θα ενισχυθούν οι ομάδες του τελωνίου που βρίσκονται στα οδοφράγματα και ταυτόχρονα θα παρακολουθούνται ειδικά οχήματα, όπως βυτιοφόρα, τα οποία κατά καιρούς εντοπίστηκαν να κάνουν μεταφορά πετρελαιοειδών για σκοπούς μεταπώλησης στις ελεύθερες περιοχές», εξήγησε.

Όπως ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας, θα ελέγχονται βυτιοφόρα τα οποία εντοπίστηκαν στο παρελθόν να μεταφέρουν πετρελαιοειδή στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό να πωληθούν στα πρατήρια καυσίμων.

«Η στόχευση θα είναι περισσότερο για αυτού του είδους τα οχήματα, τα οποία κάποια έχουν μετατραπεί σε μικρά βυτιοφόρα. Η στόχευση θα είναι σε αυτούς τους "εμπόρους" που παίρνουν φθηνότερο καύσιμο και το μεταπουλούν σε τιμές λίγο χαμηλότερες από τις τιμές με τους φόρους που πωλούνται στις ελεύθερες περιοχές», πρόσθεσε.

Δεν αφορά ιδιώτες - «Καλύπτονται από τον κανονισμό του εμπορίου της πράσινης γραμμής»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, οι ιδιώτες που πηγαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές για να γεμίσουν το όχημα τους με καύσιμα, δεν θα στοχοποιούνται αφού καλύπτονται από τον κανονισμό του εμπορίου της πράσινης γραμμής.

Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά τους απλούς καταναλωτές που γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα από τα κατεχόμενα.

«Εκεί επαφίεται στον κάθε ένα προσωπικά εάν επιλέγει να πηγαίνει στα κατεχόμενα για να πάρει φθηνότερο καύσιμο και να το καεί στις ελεύθερες περιοχές», σημείωσε.

Θα δημοσιεύονται τα ονόματα εταιρειών και ατόμων που παρανομούν

Όπως διευκρίνισε ο Υπ. Ενέργειας, όταν εντοπιστεί κάποιο βυτιοφόρο που μεταφέρει καύσιμα από τα κατεχόμενα, τότε το όνομα της εταιρείας, του ατόμου ή του πρατηρίου θα δημοσιεύεται.

«Θα κατονομάζονται εκείνοι που παρανομούν και προβαίνουν σε λαθρεμπόριο. Ωστόσο θα πρέπει να συνεχίζεται η διαδικασία μέχρι και την δίωξη των εταιρειών ή ατόμων που παρανομούν», είπε καταληκτικά.

Δείτε όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Διμερείς συνεργασίες στο επίκεντρο συναντήσεων ΠτΔ στο Ισραήλ

Διμερείς συνεργασίες στο επίκεντρο συναντήσεων ΠτΔ στο Ισραήλ

Θέματα διμερών συνεργασιών και διαπεριφερειακές εξελίξεις, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Ισραήλ, στις 4 Μαΐου. Αυτό ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αρμόδιες πηγές, σημειώνοντας, επίσης, πως κατά την επίσκεψη του ΠτΔ θα συζητηθεί και η επικείμενη Τριμερής Σύνοδος των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.