ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονα ενοχλημένοι οι καταναλωτές με τη στοχευμένη επιδότηση στο ρεύμα – «Δίνουν peanuts» - Ποιο μήνυμα στέλνουν στον ΥΠΟΙΚ

Έντονα ενοχλημένοι οι καταναλωτές με τη στοχευμένη επιδότηση στο ρεύμα – «Δίνουν peanuts» - Ποιο μήνυμα στέλνουν στον ΥΠΟΙΚ

Έντονα ενοχλημένοι με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για συνέχιση του μέτρου επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, εμφανίζονται οι καταναλωτές, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριο Δρουσιώτη, να υποδεικνύει πως δημοσιονομική πειθαρχία δεν σημαίνει μόνο περικοπές.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του Omega ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι «άκουσα τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και ειλικρινά μπορώ να πω ότι όχι με στεναχώρησαν, αλλά με ενόχλησαν και θα εξηγήσω για ποιο λόγο».

Για τα καύσιμα, είπε, «ήμασταν οι μόνοι που δημόσια λέγαμε ότι είναι δικαιολογημένη απόφαση και εξηγήσαμε και τους λόγους».

«Έρχομαι και στο ρεύμα, απλά επιβεβαιώστε με εάν είναι αυτό που κατάλαβα ότι καταργείται η επιδότηση σε όλους εκτός από τις ευάλωτες ομάδες. Η διατίμηση 08 είναι καθορισμένο ποιες ομάδες είναι μέσα και οι μονογονιοί δεν είναι μέσα. Εάν θα έρθουν να τους βάλουν δεν το ξέρω», επεσήμανε υπογραμμίζοντας ότι «οι ευάλωτες ομάδες επιδοτούνται όχι από το κράτος. Το κράτος δεν επιδοτεί ούτε ένα ευρώ. Το τέλος της δημόσιας ωφελείας που αναφέρεται στον λογαριασμό της ΑΗΚ και το πληρώνουν οι καταναλωτές, πηγαίνει και καλώς πηγαίνει στην μειωμένη τιμολόγηση των ευάλωτων ομάδων που είναι, περίπου, 19% πιο κάτω από την τιμή που πληρώνει ο κανονικός κατανάλωσης», εξήγησε.

«Οι επιδοτήσεις θα είναι μόνο στην κατηγορία 08;», διερωτήθηκε για να τονίσει ότι «μα είναι μηδαμινό στις επιδοτήσεις που μέχρι σήμερα δίνουν».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, για δημοσιονομική πειθαρχία, αφού ανέφερε ότι είναι υπέρμαχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας, διερωτήθηκε: «Δημοσιονομική πειθαρχία σημαίνει μόνο περικοπές; Δεν σημαίνει μόνο περικοπές. Σημαίνει και εξοικονόμηση χρημάτων ή εσόδων τα οποία μπορούμε να πάρουμε και δεν παίρνουμε. Για παράδειγμα, φορολόγηση απροσδόκητων κερδών από την παραγωγή ΑΠΕ. Γιατί δεν τα φορολογεί;», διερωτήθηκε περαιτέρω.

«Ανέμενα να γίνει πιο στοχευμένα κι όχι να καταργηθεί για σχεδόν όλες τις ομάδες του πληθυσμού. H κατάργηση της επιδότησης προς όλους είναι παντελώς αδικαιολόγητη. Δίνουν peanuts», κατέληξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών.

Δείτε το βίντεο με την αντίδραση του Συνδέσμου Καταναλωτών:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top