ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Αννίτας για διακοπή επιδοτήσεων σε ρεύμα και καύσιμα – «Μας προβληματίζει ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής»

«Πυρά» Αννίτας για διακοπή επιδοτήσεων σε ρεύμα και καύσιμα – «Μας προβληματίζει ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής»

Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής προς τη διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών, ενώ την ίδια στιγμή αποσύρονται σε ακατάλληλο χρόνο μέτρα που αποδεδειγμένα είχαν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία μας, αναφέρει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου σε γραπτή της δήλωση, για διακοπή μέτρων στήριξης στα καύσιμα και στο ρεύμα.

"Είναι πραγματικά λυπηρό που μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου η Κυβέρνηση επέλεξε να διακόψει απότομα και σχεδόν εξ ολοκλήρου τα προσωρινά μέτρα στήριξης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα", επεσήμανε η κ. Δημητρίου στη γραπτή της δήλωση.

Σημείωσε πως αυτά "ήταν τα δύο μοναδικά μέτρα τα οποία στήριζαν, μεταξύ άλλων, τη μεσαία τάξη, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι ταυτόχρονα πλήττονται από τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων".

"Ειδικά εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε τη συνέχιση των μέτρων για ακόμη έξι μήνες, μας λυπεί πραγματικά που η εισήγησή μας για έστω τρίμηνη παράταση δεν έγινε αποδεχτή", πρόσθεσε.

Ανέφερε πως "από την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, ιδίως αυτή την περίοδο, θα πληγούν σημαντικά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση ολόκληρη η οικονομία. Θα επέλθει ενδεχομένως και ένα νέο κύμα αυξήσεων σε σειρά αγαθών και υπηρεσιών".

"Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής προς τη διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών, όπως επισημαίνει και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, και την ίδια στιγμή να αποσύρονται σε ακατάλληλο χρόνο μέτρα που αποδεδειγμένα είχαν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία μας", σημείωσε.

Ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη δημοσιονομική διαχείριση και να παρεμβαίνει ουσιαστικά έτσι ώστε η δημοσιονομική πειθαρχία να μην είναι διακηρυκτική αλλά ουσιαστική.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top