ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Λάρνακα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το καλοκαίρι - Έφερε 1600 επιβάτες από το Ισραήλ

Στην Λάρνακα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το καλοκαίρι - Έφερε 1600 επιβάτες από το Ισραήλ

Στο λιμάνι της Λάρνακας έφτασε σήμερα το πρώτο για φέτος κρουαζιερόπλοιο από το Ισραήλ, εγκαινιάζοντας την καλοκαιρινή περίοδο, μεταφέροντας 1600 επιβάτες, οι οποίοι θα διανυκτερεύσουν στο πλοίο, ενώ θα πραγματοποιήσουν εκδρομές στην ενδοχώρα.

Σε δηλώσεις κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι, ο Πάρης Δημητρίου, Γενικός Διευθυντής της Kition Ocean Port ανέφερε ότι το πλοίο με την ονομασία «Crown Iris» μεταφέρει 1600 επιβάτες που θα διανυκτερεύσουν απόψε στο λιμάνι και θα αναχωρήσουν για τη χώρα τους το απόγευμα του Σαββάτου.

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντική την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Λάρνακας» και πρόσθεσε πως «είναι η πρώτη από τις 25 κρουαζιέρες που θα φτάσουν στη Λάρνακα και στη Λεμεσό το καλοκαίρι. Η Kition Ocean Port προσπαθεί σ ‘αυτό τον τομέα να αναπτύξει το προϊόν και να φέρει όσο δυνατό περισσότερους τουρίστες και επιβατικά πλοία, γεγονός που θα ενδυναμώσει τόσο το τουριστικό προϊόν της πόλης όσο και την τουριστική κίνηση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην ισραηλινή εταιρεία Mano Cruises , λέγοντας ότι στηρίζει το λιμάνι Λάρνακας «αφού και πέρσι μετέφερε επιβάτες». «Είχαμε πάρει πολύ καλό feed back από τους επιβάτες του πλοίου» είπε και σημείωσε πως πάντοτε υπάρχουν κάποια μικρά οργανωτικά προβλήματα στις πρώτες κρουαζιέρες, ωστόσο «είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον το λιμάνι Λάρνακας είναι έτοιμο να δεχθεί τόσο μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ο Πάρης Δημητρίου απάντησε θετικά και σημείωσε πως «με την αποπεράτωση της πρώτης φάσης των έργων, θα είναι έτοιμο και το νέο τερματικό που θα βοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της τουριστικής κρουαζιέρας τόσο στο λιμάνι και την πόλη».

Σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως «πάντοτε τα πλοία όταν πλησιάσουν στο λιμάνι ανεφοδιάζονται και αυτή είναι μια υπηρεσία που προσφέρουμε. Οπωσδήποτε από την συγκεκριμένη υπηρεσία υπάρχει και οικονομικό όφελος και η δραστηριότητα με τέτοιου μεγέθους πλοία, είναι πολυεπίπεδη».

Από την πλευρά του ο Πάμπος Χαραλάμπους, Γενικός Διευθυντής της Louis Travel εξήγησε ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε το πρώτο για φέτος δρομολόγιο από το Ισραήλ». Η συγκεκριμένη διαδρομή από την εταιρεία με το πλοίο Crown Iris γίνεται «εδώ και δεκαετίες» είπε και πρόσθεσε πως «το πλοίο είναι γεμάτο, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά. Φέτος θα έχουμε δέκα συνολικά αφίξεις και το δρομολόγιο αναχωρεί την Πέμπτη από τη Χάϊφα του Ισραήλ, φτάνει στο λιμάνι Λάρνακας την Παρασκευή γύρω στο μεσημέρι και φεύγει το απόγευμα του Σαββάτου».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι «μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα φτάσουν στο λιμάνι Λάρνακας από το Ισραήλ δέκα συνολικά κρουαζιερόπλοια. Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη η εταιρεία θα πραγματοποιήσει παρόμοιες κρουαζιέρες από Λεμεσό» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι φέτος η εταιρεία θα κάνει συνολικά 25 δρομολόγια τα οποία θα μεταφέρουν πάνω από 40 χιλιάδες τουρίστες . Η συγκεκριμένη εταιρεία στηρίζει εδώ και δεκαετίες τόσο τη πόλη της Λάρνακας όσο και την Κύπρο γενικότερα, αφού κατά τη διάρκεια της παραμονής των πλοίων στα λιμάνι γίνονται αρκετές εκδρομές, ενώ όσοι επιβάτες δεν πάνε σ’ αυτές, επισκέπτονται τα καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες της Λάρνακας».

Ανέφερε ακόμα ότι η Louis Travel διοργανώνει εκδρομές μεταξύ άλλων στα Λεύκαρα, τη Λευκωσία και στην Αγία Νάπα»

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top