ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 20χρονος Γιώργος Χατζηιωνάς έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια άσκησης στην Σχολή Ευελπίδων - Πληροφορίες για το ατύχημα

Ο 20χρονος Γιώργος Χατζηιωνάς έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια άσκησης στην Σχολή Ευελπίδων - Πληροφορίες για το ατύχημα

Θλίψη ανά το Παγκύπριο προκάλεσε ο θάνατος του 20χρονου εύελπι Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος έφυγε από την ζωή κατά την διάρκεια άσκησης στην Σχολή Ευελπίδων στην Ελλάδα.

Μάλιστα σε ανάρτηση του ο Δήμος Λύσης: «εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του ευέλπιδος στρατιώτη της Σχολής Ευελπίδων Γιώργου Χατζηιωνά, γιού του Πρωτοπρεσβύτερου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π.Σάββα Χατζηιωνά απο τη Λύση».

Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης ότι: «το προγραμματισμένο για την Πέμπτη δείπνο για την ενίσχυση του εξωκκλησιού του Αγίου Ευφημιανού αναβάλλεται σε ημερομηνία που θα οριστεί. αργότερα. Αιωνία του η μνήμη O Θεός να δίδει δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια».

,

Σύμφωνα με ελλαδικά ΜΜΕ, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας 7 χιλιομέτρων, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί και περάσει από κάθε προβλεπόμενη υγειονομική εξέταση.

Θλίψη Προέδρου Χριστοδουλίδη 

Την θλίψη του για τον θάνατο του 20χρονου, εξέφρασε χθες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος έγραψε σε ανάρτηση του: «εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι κατά τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα, δευτεροετής Εύελπις από τη Λευκωσία έχασε τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί.

*Η κύρια φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top