ΕΛΛΑΔΑ

«Το βρίσκω υπερβολικό», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar με τον σερβιτόρο κολυμβητή στη Ρόδο - Καθημερινά τα σκηνικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα νησιά

«Το βρίσκω υπερβολικό», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar με τον σερβιτόρο κολυμβητή στη Ρόδο - Καθημερινά τα σκηνικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα νησιά

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το beach bar στη Ρόδο με τον νεαρό σερβιτόρο σχεδόν να κολυμπάει για να παραδώσει παραγγελία στους λουόμενους πάνω στις εξέδρες.

Η υπόθεση οδηγείται στον εισαγγελέα με τον επιχειρηματία, πάντως, να υποστηρίζει μιλώντας αποκλειστικά στο OPEN ότι όλα είναι νόμιμα και ότι το βίντεο το δημοσιοποίησε ανταγωνιστής του. «Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενος μου, είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ το μήνα και αν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ μπήκε για να το πάρει», δήλωσε ο επιχειρηματίας, με τον εργαζόμενο να ισχυρίζεται ότι, «δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα καθώς μου αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φτάνει ακόμη και τα 200 ευρώ».

Το κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας που, μετά τον σάλο αναγκάστηκε να ελέγξει το beach bar της Ρόδου, δεν εντόπισε εργατικές παραβάσεις. «Ήρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Μάλιστα ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους εάν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τους είπαν ότι το κάνουν για να έχουν καλύτερα πουρμπουάρ και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ τώρα να κατηγορούμαι», ισχυρίστηκε ο επιχειρηματίας.

Στο OPEN μίλησε και ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου. «Αλήθεια, δεν κινδυνεύει ο εργαζόμενος να πάθει υποθερμία όταν θα είναι 8 ώρες μέσα στο νερό; Που είναι η έκθεση του ιατρού υπηρεσίας και του τεχνικού ασφαλείας της επιχείρησης, να δούμε τι αποφαίνονται για όλα αυτά; Σε κάθε περίπτωση εμείς θα προσκομίσουμε και το βίντεο και ό, τι άλλο στοιχείο έχουμε στον εισαγγελέα της Ρόδου και άμεσα θα συναντηθούμε με τον υπουργό εργασίας, ούτως ώστε να παταχθούν τέτοια νοσηρά φαινόμενα», είπε.

Μετά από παρέμβαση του υπουργού ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το λιμενικό βρήκε παράνομες τις πλωτές πλατφόρμες και επέβαλε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. «Διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου με επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο. Επιβλήθηκαν σχετικά πρόστιμα. Ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16/05/2023 και τις 21/06/2023 και είχαν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του λιμενικού. Ο επιχειρηματίας δε συμμορφώθηκε και τα πρόστιμα διπλασιάστηκαν, αν και ο ίδιος την αποκλειστική του συνέντευξη στο OPEN ξέχνα το αναφέρει. «Και έλεγχοι έχουν γίνει από το λιμενικό και δε βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Όσο για αυτά τα τραπεζάκια μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Όπως το πάρει κανείς, αλλά το βρίσκω υπερβολικό», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του beach bar.

Εργασιακή ζούγκλα

Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες στη Ρόδο για εργοδοτική αυθαιρεσία δεν έχουν τέλος. Άλλος σερβιτόρος φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια από μπράβους καταστηματάρχη γιατί αρνήθηκε να δουλέψει σε άλλο εστιατόριο. «Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά μας είναι συγκεχυμένες, μάς δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές. Η μία είναι ότι ο εργοδότης του, επειδή είχε κι άλλα μαγαζιά, του ζήτησε να πάω να δουλεύει και στα άλλα μαγαζιά, αρνήθηκε και ξυλοκοπήθηκς, και μια άλλη εκδοχή είναι ότι, τού έγινε μία αντιπρόταση από άλλον επιχειρηματία, την αρνήθηκε και ξυλοκοπήθηκε», σημείωσε ο κ. Χότζογλου.

ΠΗΓΗ: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top