ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβόλαια ενοικίου: Ποιους ευνοούν; Ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές; Μπορεί κάποιος να μην δηλώσει εισόδημα από ακίνητο;

Συμβόλαια ενοικίου: Ποιους ευνοούν;  Ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές; Μπορεί κάποιος να μην δηλώσει εισόδημα από ακίνητο;

Είναι αρκετό ένα συμβόλαιο ενοικίου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα τόσο του ιδιοκτήτη όσο και του ενοικιαστή; Η μήπως ευνοείται περισσότερο ένας εκ των δυο;

Ο Βασίλης Αρτεμίου, Διευθύνων Σύμβουλος Seven Property Group , απαντά στο ThemaOnline, δυο σημαντικά ερωτήματα: ποιους ευνοούν τα συμβόλαια ενοικίου , ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές και αν είναι υποχρεωτικό να δηλώνει ο ιδιοκτήτης τα εισοδήματα από ενοίκιο.

 

Σύμφωνα με τον κ.Αρτεμίου παρότι υπάρχει ο Περί ενοικιοστασίου Νόμος: «Η νομοθεσία πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Με την υφιστάμενη ευνοούνται οι ενοικιαστές. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιο ιδιοκτήτη ο οποίος δεν λαμβάνει το ενοίκιο από τον ενοικιαστή να προχωρήσει σε διαδικασίες ώστε να προβεί σε έξωση».

Όπως εξήγησε «χρειάζεται χρήμα και χρόνο» κάτι που λειτουργεί ως αντικίνητρο. « Είναι αυτό το σημείο το οποίο θα πρέπει να δουν οι αρμόδιοι και να βρεθεί λύση».

Ο κ.Αρτεμίου υπογράμμισε ότι λειτουργεί ως αντικίνητρο για κάποιον να επενδύσει σε ένα ακίνητο με σκοπό να το ενοικιάσει καθώς «Σκέφτεται να επενδύσει τα χρήματα του και στο τέλος να χρειαστεί να μπει σε μια διαδικασία, κόστος, χρόνο για να λάβει το ενοίκιο από τους ενοικιαστές που πιθανόν να μην είναι συνεπείς στην πληρωμή».

Σημαντικό εξίσου όπως τονίζει ο κ.Αρτεμίου είναι και το θέμα συντήρησης του ακινήτου « Πρέπει να γίνουν πιο ξεκάθαρα για το ποιες είναι ευθύνες ιδιοκτήτη και ενοικιαστή»

Μέσα από την νομοθεσία , οι διαδικασίες όπως αναφέρει ο κ.Αρτεμίου θα πρέπει να απλοποιηθούν και αυτό « Θα βοηθήσει την αγορά και την προσφορά ακινήτων αλλά και οι ενοικιαστές θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτά που πρέπει από τους ιδιοκτήτες»

Στο δεύτερο ερώτημα εάν το ενοίκιο πρέπει να δηλώνεται , ο κ.Αρτεμίου ξεκαθάρισε ότι « Ένα συμβόλαιο ενοικίου πρέπει πάντα να σφραγίζεται από την αρμόδια Υπηρεσία να δηλώνεται ως εισόδημα στις φορολογικές δηλώσεις ως εισοδήματα από ενοίκια. Αν κάποιος δεν το δηλώνει είναι με δική του ευθύνη και ρίσκο καθώς παραβαίνει τη νομοθεσία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Νέα τοποθέτηση Λετυμπιώτη - «Εντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα»

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Αποκαλύπτει τι θέλει να γίνει η κόρη της όταν μεγαλώσει – Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά στην Τριμίκλινη: Τεράστιες οι καταστροφές - «Καταθλιπτική η κατάσταση, κάηκε ολόκληρο το βουνό» - ΒίντεοΥπέστη έμφραγμα ο Μάριος Καρογιάν - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Υπέστη έμφραγμα ο Μάριος Καρογιάν - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Στην Καρδιολογική Κλινική του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου εισήχθη χθες (24/6) το βράδυ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλευτής και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, ο οποίος διαγνώστηκε με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top