ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινεί φίλος του αδικοχαμένου Εύελπι - «Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά!»

Συγκινεί φίλος του αδικοχαμένου Εύελπι - «Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά!»

Σε μια συγκινητική ανάρτηση προχώρησε φίλος του 20χρονου Κύπριου Ευέλπιδος, Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Παρασκευή (30/6), κατά τη διάρκεια άσκησης στο στρατόπεδο της Ρεντίνας.

«Μάνα, πατέρα, αδέλφια, φίλοι, συγγενείς, δεν πρόλαβα να σας αποχαιρετίσω… Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά! Αλήθεια, είμαι καλά! Μου λείπετε ήδη, αλλά θα ανταμώσουμε ξανά στη βασιλεία των ουρανών! Σας το υπόσχομαι!», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Μάνα, πατέρα, αδέλφια, φίλοι, συγγενείς,

δεν πρόλαβα να σας αποχαιρετίσω… το μήνυμα μου αυτό δεν σας το στέλνω εγώ, διότι εγκατέλειψα τον πρόσκαιρο κενόδοξο κόσμο… σας το στέλνει ένας παλιός φίλος μου, συγκατασκηνωτής σε διπλανό κρεβάτι, το ψαλτούιν ο Νικόλας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει αυτά που θα σας έλεγα, αν ήμουν ακόμη εν ζωή…

Bρίσκομαι στην αιωνιότητα, στο πραγματικό φως, την έλλαμψη του Χριστού μας.

Κοιμήθηκα μόνος σαν κάλπαζα ο γοργοπόδαρος στο δάσος… πιστός στο καθήκον μου, παρὰ δύναμιν τολμητής, παρὰ γνώμην κινδυνευτὴς καὶ ἐν τοῖς δεινοῖς ΕΥΕΛΠΙΣ!

Ο Κύριος μου και ο Θεός μου που με όλη την καρδιά και τη διάνοια μου αγάπησα αποφάσισε να με πάρει κοντά του.

Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά! Αλήθεια, είμαι καλά! Αναπαύομαι νηφάλιος κοντά στον Κύριό μου, στην Παναγιά μου, γνωρίζω Αγίους, ήρωες κι αγωνιστές που ήταν τα πρότυπά μου, ακούω ψαλμωδίες αγγελικές, τέρπομαι, αγάλλομαι!

Μου λείπετε ήδη, αλλά θα ανταμώσουμε ξανά στη βασιλεία των ουρανών! Σας το υπόσχομαι!

Μέχρι τότε, υποσχεθείτε μου ότι θα με μνημονεύετε, ότι θα αγαπάτε, θα κάμνετε ελεημοσύνες. Υποσχεθείτε μου ότι θα μου την απελευθερώσετε τη Λύση μας, την Κερύνεια, τον Απόστολο Ανδρέα, το Καρπάσι. Δεν επρόκαμα να αγωνιστώ για τούντον τόπο, όμως θα προσεύχομαι αδιάπαυστα υψηλόθεν! Υποσχεθείτε μου προπάντων ότι δεν θα χάσετε την πίστη σας, διότι οι καιροί εδυσκολέψαν και θα δυχεραίνουν έτι περισσότερο τον αγώνα σας.

Μάνα μου… πότε με κρατούσες, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα, πότε σε προσφώνησα για πρώτη φορά, πότε εμεγάλωσα και πότε σε αποχωρίζομαι… ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ, ΑΛΥΓΙΣΤΑ, ΑΚΛΟΝΗΤΑ! Είμαι δίπλα σου!

Παπά μου, μην σταματήσεις να με μνημονεύεις, όταν θα λειτουργείς στην εκκλησία, να είσαι δυνατός, ρωμαλέος στυλοβάτης να στηρίζεται πάνω σου η οικογένειά μας.

Συμφοιτητές μου στη σχολή, συνεχίστε με μένα νοερά, με ζήλο προσηλωμένοι στο στόχο σας και εγώ θα είμαι στο προσκεφάλι σας να σας σκουπίζω τους ιδρώτες, όταν κουράζεστε κι όταν λιποψυχείτε.

Πρέπει να σας αφήσω τώρα όμως… θαρσείτε! Χριστός γαρ, νενίκηκε τον κόσμον!
Θα σας περιμένω στην Ανάσταση!

Συγχωρέστε όλες τις επίγειές μου αμαρτίες.

Καλόν αγώνα, καλήν υπομονή, σας αγαπώ και σας φιλώ γλυκά και με αγάπη Χριστού,

ο Γιώργος σας».

Σημειώνεται ότι η σορός του 20χρονου μεταφέρεται σήμερα Δευτέρα, 3 Ιουλίου, στις 16:00 το απόγευμα στην Κύπρο ενώ η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 11:00, από τον Ιερό Ναός της του Θεού Σοφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top