Θεσσαλονίκη: Μάστιγα οι εγκαταλείψεις άγριων ζώων στον δρόμο

Θεσσαλονίκη: Μάστιγα οι εγκαταλείψεις άγριων ζώων στον δρόμο

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι εγκαταλείψεις άγριων ζώων σε πάρκα ή στον δρόμο. Σύμφωνα με την κα Ελευθερία Βεκίλογλου, ιδρυτικό μέλος Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων, υπάρχει πλέον σοβαρό ζήτημα με όσους παίρνουν τέτοια ζώα στο σπίτι τους, όπως φίδια, ιγκουάνα, πύθωνες, και στη συνέχεια τα βαριούνται και τα εγκαταλείπουν. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις, όπως είπε, που ιδιοκτήτες ενός εξωτικού είδους προειδοποίησαν την συγκεκριμένη ομάδα ότι ή θα πάρουν το ζώο να το περιθάλψουν ή αλλιώς θα το αφήσουν στον δρόμο.

Τα είδη αυτά, συνέχισε η κα Βεκίλογλου, πωλούνται νόμιμα σε pet shop, δεν υπάρχει όμως καμία πρόβλεψη από τον νόμο για το τι θα γίνει μετά, εάν κάποιος αποφασίσει να τα αφήσει. Όπως επισήμανε, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση αυτών των ζώων, να γίνει υποχρεωτικό το τσιπάκι. “Είναι εύκολο να έχεις ένα τέτοιο ζώο σε γυάλα και να το ταΐζεις μία φορά τον μήνα, ωστόσο, πολλούς κάποια στιγμή αυτό τους κουράζει, καθώς, αν μην τι άλλο, είναι ευθύνη και δεν είναι και κάτι οικείο στον δικό μας πολιτισμό, κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Βεκίλογλου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Στο κενό πέφτει η πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου για συνεργασία των κομμάτων του κεντρώου χώρου, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη πρόταση έχει απορριφθεί από τη ΔΗΠΑ, ενώ η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει ενώπιον της, οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Πάντως, και τα δύο κόμματα, θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE