ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Περίπου 20 ευρώ επιβάρυνση από τον τερματισμό του μειωμένου φόρου κατανάλωσης - Έρχονται αυξήσεις και στα υπόλοιπα προϊόντα

Καύσιμα: Περίπου 20 ευρώ επιβάρυνση από τον τερματισμό του μειωμένου φόρου κατανάλωσης - Έρχονται αυξήσεις και στα υπόλοιπα προϊόντα

Αυξημένες είναι πλέον οι τιμές των καυσίμων μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τερματισμό του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού, οι τιμές των καυσίμων κίνησης από την 1η Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 8,3 σεντ το λίτρο, κάτι που αναπόφευκτα επέφερε έντονη ανησυχία στους καταναλωτές για αλυσιδωτές αυξήσεις και στα υπόλοιπα προϊόντα.

Σύντομα αυξήσεις και στα υπόλοιπα προϊόντα - Επιβάρυνση γύρω στα 20 ευρώ για τον μέσο καταναλωτή

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου των Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ανέφερε ότι πλέον, με τον τερματισμό του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ο μέσος καταναλωτής θα πληρώνει περίπου 20 ευρώ έξτρα τον μήνα για καύσιμα

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, αυτός ο αριθμός είναι μια εκτίμηση αφού εξαρτάται φυσικά από την κατανάλωση του καθενός.

Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό ότι η επαναφορά του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα.

«Είμαι προβληματισμένος για τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ακριβώσουν. Εκεί είναι οι ενδοιασμοί που έχει ο κόσμος γιατί όταν ακριβύνουν οι τιμές των καυσίμων, τότε ακριβύνουν όλα», σημείωσε.

Όλο και περισσότεροι στρέφονται στα κατεχόμενα - «Θα παρακολουθούμε τους ελέγχους»

Ερωτηθείς αν έχει μειωθεί η κίνηση στα πρατήρια λόγω της επαναφοράς του φόρου κατανάλωσης, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι παρατηρείται μια πτώση αυτή την στιγμή, επειδή ο κόσμος γέμισε τα αυτοκίνητα του τις προηγούμενες ημέρες.

«Ο κόσμος έτρεξε την Πέμπτη και την Παρασκευή πριν να τερματιστεί ο φόρος για να γεμίσει και έγινε το χάος. Οι περισσότεροι, επειδή ήταν το τέλος του μήνα, πήγαν στα κατεχόμενα το Σαββατοκυρίακο για να γεμίσουν», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τους αυστηρότερους ελέγχους που θα διενεργούνται στα οδοφράγματα, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι ως Σύνδεσμος Πρατηριούχων θα παρακολουθούν τους ελέγχους ωστόσο πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση στην στροφή των καταναλωτών στα κατεχόμενα.

«Θα παρακολουθούμε τους ελέγχους που θα γίνονται στα οδοφράγματα αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση. Εγώ θεωρώ πως έπρεπε να συνεχίσει η μείωση του φόρου κατανάλωσης ώστε να μην ωθείται ο κόσμος να πηγαίνει στα κατεχόμενα», είπε καταληκτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: Τρέχουν οι διαδικασίες για την δίκη σε β΄ βαθμό - Το μήνυμα Μητσοτάκη και η παραγγελία του Αρείου Πάγου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top