Πώς προέκυψε η φράση «έμεινε στο ράφι»;

Πώς προέκυψε η φράση «έμεινε στο ράφι»;

Ο λογαριασμός ponder.that, που σχολιάζει διάφορα θέματα της επικαιρότητας με έμφαση στα γυναικεία ζητήματα, με αφορμή τους «πολλούς γάμους» που γίνονται αυτή την εποχή, εξηγεί, μεταξύ άλλων, πώς προέκυψε η φράση «έμεινε στο ράφι», η οποία προέρχεται από τα βυζαντινά χρόνια αλλά χρησιμοποιείται συστηματικά μέχρι σήμερα:

«Τότε, τα παλιά οικογενειακά κειμήλια τοποθετούνταν στα ράφια και θεωρούνταν στολίδια στο σπίτι. Έτσι, κατά συνέπεια, όποια γυναίκα δεν είχε καταφέρει να βρει έναν γαμπρό πριν από την περίφημη “ηλικία γάμου”, θεωρούνταν πως γέρασε πολύ κι έτσι μπορεί να τοποθετηθεί κι αυτή στο ράφι μαζί με τα παλιά αντικείμενα, καθώς η μόνη χρησιμότητά της πλέον μπορούσε να είναι αποκλειστικά διακοσμητική.

»Εδώ να σημειώσουμε πως η βυζαντινή εποχή χρονολογείται στα 330-1453 μ.Χ. 569 χρόνια πίσω».

Μήπως είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τα στερεότυπα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες εδώ και χιλιετίες; Είναι το ερώτημα που προκύπτει και μέσα από πληροφορίες όπως η παραπάνω.

Δείτε την ανάρτηση:

ΠΗΓΗ: marieclaire

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE