Οι Ταλιμπάν ζήτησαν να κλείσουν τα ινστιτούτα αισθητικής στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν ζήτησαν να κλείσουν τα ινστιτούτα αισθητικής στο Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέταξε τα ινστιτούτα αισθητικής στη χώρα να κλείσουν σε διάστημα ενός μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Ηθών, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των γυναικών στη δημόσια ζωή.

«Η διορία για το κλείσιμο των ινστιτούτων αισθητικής είναι ένας μήνας», δήλωσε ο Μοχαμάντ Σαντίκ Ακίφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας των Ηθών και Προώθησης της Αρετής.

Ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν καταδικάσει τους ολοένα και αυξανόμενους περιορισμούς που επιβάλλουν οι Ταλιμπάν στις γυναίκες αφότου κατέλαβαν την εξουσία το 2021.

Πέρυσι οι αρχές του Αφγανιστάν έκλεισαν τα περισσότερα λύκεια θηλέων, απαγόρευσαν στις γυναίκες να φοιτούν στο πανεπιστήμιο αλλά και να εργάζονται σε οργανώσεις αρωγής. Η παρουσία γυναικών απαγορεύεται σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως τα λουτρά, τα γυμναστήρια και τα πάρκα.

Τα ινστιτούτα αισθητικής εμφανίστηκαν στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν μετά την κατάρρευση του πρώτου καθεστώτος των Ταλιμπάν, στα τέλη του 2001.

Πολλά παρέμειναν ανοικτά μετά το 2021, με τις ταμπέλες και τα παράθυρά τους καλυμμένα, προσφέροντας σε κάποιες γυναίκες εργασία και στις πελάτισσές τους υπηρεσίες.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Έπειτα από μια πολιτικά ταραχώδη εβδομάδα, το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής -και δεν ήταν άλλο, από αυτό του προσφάτως παραιτηθέντα Σεμπαστιάν Λεκορνί!

BEST OF TOTHEMAONLINE