ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσωρινό πάγωμα εκποιήσεων, «ντρίπλα» από κυβέρνηση

Προσωρινό πάγωμα εκποιήσεων, «ντρίπλα» από κυβέρνηση

Άσπρος καπνός βγήκε τελικά από τη συνάντηση του Προέδρο της Δημοκρατίας με τους τραπεζίτες και τους διαχειριστές δανείων, αφού συμφώνησαν σε ανεπίσημο  μορατόριουμ στις εκποιήσεις πρώτων κατοικιών μέχρι €350.000. Η ρύθμιση αυτή είναι προσωρινή για μερικούς μήνες, ώστε με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη βάση των κυβερνητικών νομοσχεδίων, που θα φιλοδοξούν να δώσουν τέρμα σε αυτό το σίριαλ των εκποιήσεων και των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων.

Η συμφωνία για άτυπο πάγωμα των εκποιήσεων για τους επόμενους μήνες, προκαλεί ανακούφιση στην κυβέρνηση, γιατί ήταν ορατός ο κίνδυνος υπερψήφισης της πρότασης νόμου ακόμη και από συμπολιτευόμενα κόμματα, που επιτρέπει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και αναστολή της διαδικασίας εκποίησης. Μια τέτοια εξέλιξη προκαλούσε έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό το φόβο αρνητικής αντίδρασης από τους οίκους αξιολόγησης.

«Οποιαδήποτε ενέργεια ή απόφαση κάποιων έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε καθολική απαγόρευση των εκποιήσεων, το μόνο που θα πετύχει είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην οικονομία της χώρας μας. Και όταν έχει προβλήματα η οικονομία μιας χώρας περιορίζονται οι δυνατότητες να έχεις κοινωνική πολιτική, δεν μπορείς να αναπτύξεις στεγαστική πολιτική που ενδιαφέρει τους νέους μας και πολλά άλλα» δήλωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προαναγγέλλοντας τις κυβερνητικές προτάσεις που θα κατατεθούν σήμερα ενώπιον της Βουλής για ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα ψηφίσει σήμερα το νομοσχέδιο για το Δικαστήριο Εκποιήσεων, καθώς και πακέτο διαφόρων νομοσχεδίων που επιφέρουν αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των πλειστηριασμών.  Πέραν του Δικαστηρίου Εκποιήσεων, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στην υλοποίηση του Σχεδίου «Ενοίκιο έναντι Δόσης», το οποίο έτυχε έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η επικαιροποίηση του Σχεδίου «Εστία» με διεύρυνση των κριτηρίων ώστε να καλύπτει περισσότερους δικαιούχους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπόθεση Λύτρα: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic buttonΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top