ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τι θα γίνουν όταν ‘φύγουν’ οι γονείς;» - Υπό ανέγερση πολυδύναμο Κέντρο για παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες

«Τι θα γίνουν όταν ‘φύγουν’ οι γονείς;» - Υπό ανέγερση πολυδύναμο Κέντρο για παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες

Ένα είναι το βασανιστικό ερώτημα που έχουν οι γονείς παιδιών με αναπηρία, «τι θα γίνουν όταν ‘φύγουν’ οι γονείς;», δήλωσε η Θέκλα Καλλικά, συντονίστρια του έργου «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού».

Όραμα της οικογένειας της Θέκλας Καλλικά, μητέρας δύο, ενήλικων πλέον, ατόμων με αναπηρία, ήταν να βοηθήσει κι άλλες οικογένειες που περνούν τα ίδια προβλήματα. Για αυτό εδώ και πολλά χρόνια, με μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, σχεδίασαν με κάθε λεπτομέρεια την «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού».

Στόχος του Ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου άρτια εξοπλισμένου και σωστά στελεχομένου για να μπορεί να παρέχει σε άτομα με αναπηρίες υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως προγράμματα ημερήσιας και διημερεύουσας φροντίδας, θεραπείες προσωρινή ή μόνιμη διαμονή, παραγωγική απασχόληση και ψυχαγωγία.

Με σύνθημα «ας κάνουμε μαζί την αγάπη πράξη», το Ίδρυμα «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρου» παρουσίασε σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6/7 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλία Αλετρά» στην Αγλαντζιά, το έργο και τις πρακτικές που υιοθετήθηκαν για την βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των υπό ανέγερση εγκαταστάσεών του στην περιοχή Φιλάνι της επαρχίας Λευκωσίας. Η χρηματοδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο κέντρο προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Interreg Ελλάδα - Κύπρος.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένας Ευαγγέλου. Σε χαιρετισμό της, η Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχει στο επίκεντρό της τα άτομα με αναπηρία σημειώνοντας ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου είναι η στήριξη των ατόμων με αναπηρία και η διασφάλιση της ανεξάρτητης διαβίωσής τους.

Το έργο είναι ήδη υπό ανέγερση και αποτελείται από τέσσερις φάσεις από τις οποίες οι τρεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2024 και τότε θα μπορεί και το κέντρο να λειτουργήσει. Η τέταρτη φάση περιλαμβάνει την ανέγερση περισσότερων κατοικιών.

Δείτε την εξέλιξη του έργου εδώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top