ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάκληση απόλυσης από την Τσιμεντοποιεία Βασιλικού μετά από απεργία εργαζομένων

Ανάκληση απόλυσης από την Τσιμεντοποιεία Βασιλικού μετά από απεργία εργαζομένων

Σε αυθόρμητη απεργία κατήλθαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τσιμεντοποιεία Βασιλικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, μετά από «την αναίτια και άδικη απόλυση εργαζόμενης της εταιρείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΕΟ σημειώνει ότι «η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η αλληλεγγύη και η άμεση αντίδραση των εργαζομένων ήταν και οι βασικοί λόγοι που υποχρέωσαν την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφαση για απόλυση της εργαζόμενης.

Αναφέρει, ακολούθως, ότι «η αυθόρμητη απεργία έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να ανεχθούν καμία πλέον ενέργεια η οποία τους θυματοποιεί και να διαιωνίζονται ανεπίλυτα προβλήματα».

Καταλήγει, δε, ότι «η στάση της εταιρείας στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καθορίσει εάν θα επικρατήσει εργατική ειρήνη ή εάν θα επανέλθουμε με πιο δυναμικά μέτρα».

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Πάφου ενώ τα καθημερινά αγαθά ακριβαίνουν ασταμάτητα, τα ενοίκια διπλασιάζουν από την μια μέρα στην άλλη και οι μισθοί πιέζονται από αρκετούς εργοδότες προς τα κάτω, ο υπουργός εργασίας δεν αλλάζει το διάταγμα του κατώτατου μισθού στις 19 χαμηλές κλίμακες των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και κρατεί παράνομα τους μισθούς στα €970 ακάθαρτα τον μήνα, δηλαδή €805 καθαρά εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ ο τιμάριθμος ανέβηκε 5.80% και θα έπρεπε το διάταγμα να είναι σήμερα στα € 1026,26 ακάθαρτα.

Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Πάφου καλεί τον Υπουργό να αφουγκραστεί τον πόνο και τη μιζέρια που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι και να αλλάξει άμεσα το διάταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top