ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βίρα τις άγκυρες» για διακοπές – Αυτά είναι τα πέντε ελληνικά νησιά που προτιμούν φέτος οι Κύπριοι  

«Βίρα τις άγκυρες» για διακοπές – Αυτά είναι τα πέντε ελληνικά νησιά που προτιμούν φέτος οι Κύπριοι   

Έκλεισαν εισιτήρια και ετοιμάζουν βαλίτσες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι Κύπριοι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Επίτιμου Προέδρου των ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου στο ThemaOnline, Άκη Κελεπέσιη ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των Κυπρίων είναι τα ελληνικά νησιά.

«Σχεδόν ο Αύγουστος είναι γεμάτος με κρατήσεις για ταξίδια προς το εξωτερικό. Πολύ λίγες μέρες έμειναν διαθέσιμες για τα οργανωμένα ταξίδια προς το τέλος του Αυγούστου», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Κελεπέσιης.

«Σε σύγκριση με πέρυσι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τα ελληνικά νησιά είναι αυξημένο, αφού δημοφιλέστεροι προορισμοί για διακοπές στον Αύγουστο είναι κυρίως η Ελλάδα. Τα ελληνικά νησιά που προτιμούν οι Κύπριοι είναι η Σκιάθος, η Ρόδος, η Κρήτη, η Λευκάδα και η Σαντορίνη», πρόσθεσε.

Εκτός από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά υπάρχουν όμως και αυτοί που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε χώρες του εξωτερικού, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου «αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν και σε χώρες της Ευρώπης όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Αυστρία»

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, τον Αύγουστο, το ενδιαφέρον των Κυπρίων για ταξίδια αυξήθηκε, ενώ σύμφωνα με τον κύριο Κελεπέσιη, «αναμένεται να αγγίξει τους αριθμούς του 2019 στο 100%.  Το 2019 τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν γύρω στο 1,5 εκατομμύριο, ενώ πέρσι ήταν περίπου το 80-82% του 2019», εξήγησε.

Καταλήγοντας, όσο αφορά την προτίμηση των Κυπρίων ανάμεσα στις διακοπές σε ξενοδοχεία της Κύπρου σε σχέση με τα ταξίδια στο εξωτερικό, ο κύριος Κελεπέσιης επισήμανε ότι φέτος είναι ιδιαίτερη χρονιά γιατί προέρχεται από τα χρόνια που ήταν κλειστή η αγορά, τα χρόνια δηλαδή του κορωνοιού.

«Έχει κόσμο που δεν ταξίδεψε εδώ και τρία χρόνια στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό φέτος η πρώτη προτίμηση είναι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις κάλπες τα μέλη του ΔΗΚΟ – Εκλέγουν Αντιπροέδρους, Γενικό Γραμματέα και Εκτελεστικό Γραφείο

Δεκαετία Νικόλα στο ΔΗΚΟ, από τις συγκρούσεις στην πολιτική ωρίμανση

Επάγγελμα προς… εξαφάνιση ή μεγάλη ζήτηση ο νοσηλευτής; Πού οφείλονται οι ελλείψεις σε προσωπικό και τι μπορεί να γίνει

«Βίρα τις άγκυρες» για διακοπές – Αυτά είναι τα πέντε ελληνικά νησιά που προτιμούν φέτος οι Κύπριοι  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top