LIKE ONLINE

Έχετε διαφωνίες στο σπίτι ή τη δουλειά για το κλιματιστικό; Οι «έξυπνες» λύσεις και η ιδανική θερμοκρασία

Έχετε διαφωνίες στο σπίτι ή τη δουλειά για το κλιματιστικό; Οι «έξυπνες» λύσεις και η ιδανική θερμοκρασία

Όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στο σπίτι μας και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο κλιματιστικό, ειδικά τις πρώτες μέρες του μίνι-καύσωνα.

Ωστόσο, σε κάποιους αρέσει το απόλυτο ψύχος, για κάποιους άλλους δεν είναι βολική η πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ενώ άλλοι θέλουν το σπίτι πολύ δροσερό μόλις επιστρέψουν από τη δουλειά και αργότερα ανεβάζουν τη θερμοκρασία του κλιματιστικού.

Καθώς η ποιότητα ζωής μας όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στο κόκκινο επηρεάζεται αρκετά από τη ρύθμιση του κλιματιστικού, η εσωτερική θερμοκρασία στο σπίτι αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς λόγους για διαφωνίες και καβγάδες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Κι αυτό διότι διαφορετικά αντιλαμβάνονται κάποιοι τη ζέστη, τη δροσιά ή το κρύο, οπότε σε αυτήν την περίπτωση μπορεί όλοι να έχουν δίκιο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο δικτυακός τόπος angi.com, ο οποίος εξειδικεύεται στην καλύτερη διαβίωση μέσα στο σπίτι, η ιδανική θερμοκρασία για τη ρύθμιση του κλιματιστικού είναι περίπου στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη θερμοκρασία αυτή οι περισσότεροι είναι άνετοι μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα κάνουν και οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος, καθώς δεν πιέζονται τα κλιματιστικά, εν μέσω μίνι-καύσωνα, για να δουλέψουν περισσότερο και να δαπανήσουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ωστόσο, στην έρευνα που έκανε το angi.com βρέθηκε ότι το 45% των συμμετεχόντων προτιμά η θερμοκρασία να είναι μεταξύ 21-23 βαθμών Κελσίου, δηλαδή αρκετούς βαθμούς χαμηλότερη από αυτή που έχει μετρηθεί ότι κάποιος μπορεί να ζήσει άνετα.

Επίσης, μόνο το 14% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η ιδανική θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 23 και 25,5 βαθμών.

Ένα εύρημα το οποίο είναι δυσάρεστο, τουλάχιστον όσον αφορά το ενεργειακό ζήτημα, καθώς όπως φαίνεται, ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν σε ποια θερμοκρασία μπορούν να ζήσουν άνετα μέσα στο σπίτι και να μην υπερκαταναλώσουν ενέργεια.

Και παρόλο που μπορεί η θερμοκρασία αυτή να είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, μόνο το 4% των συμμετεχόντων στην έρευνα θέλουν να διατηρήσουν τον θερμοστάτη στους 25,5 βαθμούς Κελσίου ή παραπάνω.

Όλοι οι υπόλοιποι αισθάνονται καλύτερα με τον να διατηρούν κάτω από τους 25 βαθμούς τη θερμοκρασία στα σπίτια τους.

Στο άλλο άκρο, ένα 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα επιθυμεί να έχει το σπίτι του σε θερμοκρασία κάτω από 21 βαθμούς.

Διαφωνίες μεταξύ ζευγαριών για τη θερμοκρασία στο σπίτι

Εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν το 57% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι διαφώνησαν με τον σύντροφό τους για την τέλεια θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.

Η διαφωνία για τη θερμοκρασία του σπιτιού, μπορεί να λυθεί με έξυπνες λύσεις, ειδικά αν κάνουν μικρές υποχωρήσεις και οι δύο πλευρές.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατάτε ένα παράθυρο ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας για να διατηρείτε το δωμάτιο δροσερό αλλά όχι πολύ κρύο. Αυτό βέβαια θα αυξήσει τον λογαριασμό του ρεύματος.

Μπορεί, επίσης, αυτός που θέλει πιο χαμηλή θερμοκρασία, να κοιμηθεί από την πλευρά του κρεβατιού που βρίσκεται πιο κοντά στο κλιματιστικό, ώστε να τον χτυπάει ο ψυχρός αέρας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε το κλιματιστικό και να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής για να αισθάνεστε άνετα, ακόμα κι αν υπάρχει λίγο περισσότερη ζέστη στο σπίτι.

Η εγκατάσταση ενός έξυπνου θερμοστάτη που θα τον ρυθμίζετε από το κινητό τη θερμοκρασία λίγο πριν φτάσετε στο σπίτι, μπορεί να βοηθήσει στην αίσθηση που θέλετε να νιώσετε όταν επιστρέφετε κουρασμένοι και ιδρωμένοι.

Και πριν κατηγορήσετε τον σύντροφό σας ότι πείραξε τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού, φροντίστε να κάνετε σέρβις στο air condition τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, ώστε να να λειτουργεί σωστά.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top