ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΝ: «Μονόδρομος η εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό»

ΥΠΑΝ: «Μονόδρομος η εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό»

Αποτελεί μονόδρομο η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στη συναυλία «Αμμοχώστου Ωδές», την οποία διοργάνωσε το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) την Τρίτη.

Η Υπουργός σημείωσε ο εκπαιδευτικός-μουσικός Γιώργος Χατζημάρκου, ο οποίος συνέθεσε το έργο «Αμμοχώστου Ωδές», πετυχαίνει «να σκιαγραφήσει με ενάργεια τον πόνο που γεννά ο ξεριζωμός και η προσφυγιά, αλλά και την αδικία που βιώνει ολόκληρος ο κυπριακός λαός για 49 τώρα χρόνια, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974».

«Είναι στο πλαίσιο αυτό, που η προσωπική κατάθεση ψυχής του Γιώργου Χατζημάρκου, ανάγει την Αμμόχωστο σε σύμβολο», τόνισε.

Ακόμη, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «η Αμμόχωστος, μαζί με τις υπόλοιπες κατεχόμενες πόλεις και χωριά μας, προσμένοντας καρτερικά τον γυρισμό των κατοίκων τους, μετατρέπονται στην άσβεστη φλόγα της πίστης και της ελπίδας, της προσδοκίας και της επιμονής για συνέχιση του αγώνα αυτού μέχρι τη δικαίωση και την οριστική επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες».

«Προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί μονόδρομο η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, η οποία θα επιτρέπει τη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος», υπογράμμισε η ΥΠΑΝ. «Μόνο μέσα από μία λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας, απαλλάσσοντάς την από τους στρατούς κατοχής, τις αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων και τα επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών, θα επικρατήσει η δικαιοσύνη στον τόπο μας», υπέδειξε.

«Για αυτή τη λύση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί την οφείλουμε σε όλους όσους έζησαν, μεγάλωσαν και πέθαναν στην προσφυγιά, σε αυτούς που ακόμα προσμένουν την επιστροφή», κατέληξε η Υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top