ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση επιδόματος ενοικίου – Αυτά είναι τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη – Τι θα γίνει με το ποσό

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση επιδόματος ενοικίου – Αυτά είναι τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη – Τι θα γίνει με το ποσό

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση του επιδόματος ενοικίου για πρόσφυγες και εκτοπισθέντες αλλά και για αναθεώρηση των κριτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, το Υπουργείο προχωρά με την υιοθέτηση κριτηρίων που θα καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επιδότηση ενοικίου σε εκτοπισθέντες, παθόντες και άλλα πρόσωπα.

Τα αναθεωρημένα κριτήρια αφενός θα απλοποιούν τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων επιδότησης ενοικίου και αφετέρου θα συμβάλλουν στην πιο διαφανή και αξιοκρατική εξέταση των αιτήσεων.

Περαιτέρω, η απλοποίηση των διαδικασιών θα συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας, ενώ η υιοθέτηση κριτηρίων θα καθορίζει αναλυτικά τους όρους και προϋποθέσεις για την επιδότηση ενοικίου.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων έχουν καταγραφεί συγκεκριμένα κριτήρια, στα οποία αναθεωρούνται τόσο τα εισοδηματικά όρια όσο και το ποσό της επιδότησης, ανά κατηγορία δικαιούχου και ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας.

Συγκεκριμένα μερικά από τα στοιχεία που θα λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων είναι τα εξής:

- Tα εισοδήματα

- H σύνθεση της οικογένειας

- H κατοχή ακίνητης περιουσίας

- H έγκυρη ενοικίαση κ. ά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με τα νέα κριτήρια, αυξημένα θα είναι και τα ποσά της επιδότησης καθώς και τα εισοδηματικά κριτήρια.

«Η συνολική δαπάνη για την επιδότηση ενοικίου προς τους εκτοπισθέντες πιθανόν να υπερβαίνει και το 15%, ενώ με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων αυξάνονται και οι δυνητικοί δικαιούχοι»

«Μάλιστα πέρυσι το έτος 2022 η πραγματική δαπάνη για σκοπούς επιδότησης ενοικίων έφτασε τα 6,080,030 ευρώ, ενώ το 2023 προϋπολογίστηκε €8,5 εκ.»

Καταληκτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα παράδειγμα σχεδιασμού στις αναθεωρήσεις είναι ένα ζευγάρι 2 ατόμων που λάμβανε 168 ευρώ, τώρα θα έχει αύξηση περίπου στα 40 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους.

Η εφαρμογή των κριτηρίων αναμένεται να αρχίσει αφού εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση επιδόματος ενοικίου – Αυτά είναι τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη – Τι θα γίνει με το ποσό

Έτσι «ξεφύτρωσαν» οι πύργοι στη Λεμεσό - Ετοιμάζεται μελέτη για αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων

Συνάντηση ΥΠΕΞ - Γκουτέρες: Ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου και τα επόμενα βήματα στην ατζέντα

Έκλεψαν πορτοφόλι και έκαναν αγορές σε υπεραγορά και περίπτερο με την πιστωτική - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top