ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στο μυαλό των δημιουργικών ανθρώπων – Γιατί δεν χρειάζονται οθόνες

Τι συμβαίνει στο μυαλό των δημιουργικών ανθρώπων – Γιατί δεν χρειάζονται οθόνες

Σε μια περίοδο που στη ζωή μας κυριαρχούν οι οθόνες, κάποιοι δεν τις χρειάζονται και καταφέρνουν να ευχαριστιούνται την κάθε στιγμή και να βάζουν τη φαντασία τους να δουλέψει με άνεση και χωρίς περισπασμούς, κερδίζοντας πόντους δημιουργίας.

Εάν απολαμβάνετε τη συντροφιά του εαυτού σας και δε σας είναι δύσκολο να χάνεστε στις σκέψεις σας και μάλιστα να το απολαμβάνετε, τότε μια νεότερη μελέτη σας έχει καλά νέα. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, θα μπορούσατε να ανήκετε στους δημιουργικούς ανθρώπους, που ψυχαγωγούνται ακόμα και σε στιγμές… βαρεμάρας, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να ανοίξουν την οθόνη του κινητού τους ή του υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγγραφείς της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο Creativity Research Journal, αναφέρουν ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο ηρεμίας τους κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ημέρας με παραγωγικό τρόπο, εξερευνώντας το μυαλό τους. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που θεωρήθηκαν πιο δημιουργικοί ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη πλήξη όταν κάθονταν μόνοι τους σε ένα δωμάτιο. Αντίστοιχα, ένιωθαν λιγότερη πλήξη κατά τη διάρκεια των παρατεταμένων lockdowns.

Σε όλα τα πεδία τόσο της ψυχολογίας όσο και της νευροεπιστήμης, οι περισσότερες μελέτες που επικεντρώνονται στην ανθρώπινη σκέψη είτε προτρέπουν τους ανθρώπους να σκεφτούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο είτε τους ζητούν να αναφέρουν τις σκέψεις που βίωσαν εκ των υστέρων. Ωστόσο, πολύ λιγότερα είναι γνωστά σχετικά με το πώς οι σκέψεις προκύπτουν και εκτυλίσσονται φυσικά σε πραγματικό χρόνο μέσα σε μη προτρεπτικά πλαίσια, εξηγεί η Jessica Andrews-Hanna, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Θέλαμε να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει στο μυαλό των δημιουργικών ατόμων, ειδικά σε καταστάσεις όπου τίποτα δεν περιορίζει τις σκέψεις τους» συμπληρώνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Quentin Raffaeli, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

 ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top