ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Κυβέρνησης για τη δήλωση του Συμβούλιου Ασφαλείας για το Κυπριακό

Ικανοποίηση Κυβέρνησης για τη δήλωση του Συμβούλιου Ασφαλείας για το Κυπριακό

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ επαναβεβαίωσε μέσω της Δήλωσης Τύπου που εξέδωσε χθες βράδυ, τη δέσμευσή του σε μια βιώσιμη, συνολική και δίκαιη λύση του Κυπριακού, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται από τα σχετικά του ψηφίσματα.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας στον διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, προκειμένου να ηγηθεί μιας ανανεωμένης προσπάθειας επιστροφής στις συνομιλίες.

Στην παρούσα συγκυρία, ως σημαντική κρίνεται και η προτροπή προς όλα τα μέρη, να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες παραβίασης του στάτους κβο.

Η Κυβέρνηση σημειώνει, επίσης, με ικανοποίηση ότι κατά τις διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι χώρες-μέλη του τοποθετήθηκαν υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών επί της συμφωνημένης βάσης, καθώς και υπέρ του διορισμού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, ενώ παράλληλα αναγνώρισαν την ετοιμότητα που η πλευρά μας επιδεικνύει ως προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο, όπου είχαν σταματήσει το 2017, στο Κραν Μοντανά. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top