Νέα άφιξη 17 παράτυπων μεταναστών – Δύο συλλήψεις μετά από μαρτυρίες για τους οδηγούς της βάρκας

Νέα άφιξη 17 παράτυπων μεταναστών – Δύο συλλήψεις μετά από μαρτυρίες για τους οδηγούς της βάρκας

Γύρω στις 1.40π.μ., τα ξημερώματα σήμερα, εντοπίστηκε σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος μήκους έξι περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 17 παράτυποι μετανάστες, (13 άντρες ανάμεσα τους και ένας ασυνόδευτος ανήλικος, δύο γυναίκες και δύο μωρά).

Οι παράτυποι μετανάστες παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Αστυνομική Άκατο στη Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου, όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στο Πουρνάρα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψαν μαρτυρίες εναντίον δύο ανδρών ηλικίας 47 και 35 ετών (οδηγοί της βάρκας), οι οποίοι συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κινητικότητα χωρίς αυταπάτες και το στοίχημα της πενταμερούς του Φεβρουαρίου

Κυπριακό: Κινητικότητα χωρίς αυταπάτες και το στοίχημα της πενταμερούς του Φεβρουαρίου

Η επανεμφάνιση κινητικότητας στο Κυπριακό, έπειτα από επτά χρόνια παρατεταμένης στασιμότητας, δεν συνοδεύεται από θριαμβολογίες ούτε από υψηλές προσδοκίες. Οι δηλώσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτυπώνουν μια προσεκτικά σχεδιασμένη προσπάθεια επαναφοράς της διαδικασίας, με σαφή επίγνωση των ορίων και των κινδύνων που τη συνοδεύουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE