ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ στη Γαλλία– Εντοπίστηκε όχημα με αίμα στο μπροστινό μέρος

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ στη Γαλλία– Εντοπίστηκε όχημα με αίμα στο μπροστινό μέρος

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δίχρονου Εμίλ, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μέσα από την αυλή του σπιτιού των παππούδων του στο χωριό Βερνέ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, το Σάββατο 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη ευρύτερη περιοχή όπου εξαφανίστηκε το παιδί το απόγευμα του Σαββάτου, οι αρχές έχουν εντοπίσει ένα όχημα με αίμα στο μπροστινό μέρος του, με τους φόβους ότι το αγόρι παρασύρθηκε από αμάξι να ενισχύονται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Το αυτοκίνητο με αίμα στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου εντοπίστηκε στον οικισμό των Άλπεων από όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Εμίλ πριν τέσσερις ημέρες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα ίχνη έχουν σταλεί για ανάλυση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέονται με το εξαφανισμένο παιδί, με τις αρχές να επισημαίνουν, ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ανθρώπινο αίμα.

Μπορεί να είναι επίσης ένα πολύ παλιό ίχνος, επομένως όλοι είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το εύρημα».

Σε εξέλιξη η έρευνα με 52 χωροφύλακες

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία, 52 χωροφύλακες έχουν αναπτυχθεί σήμερα στην ευρύτερη περιοχή .

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη καθώς, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «BFMTV», η αστυνομία αποκάλυψε ότι υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δέκα μέλη της οικογένειας που βρίσκονταν στο σπίτι των παππούδων στο Βερνέ τη στιγμή της εξαφάνισης του Εμίλ:

«Γινόταν μια οικογενειακή συγκέντρωση, συνολικά ήταν δέκα άτομα, με αρκετούς θείους και θείες του παιδιού, όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανηλίκων. Ο Εμίλ εθεάθη το πρωί του Σαββάτου, μαζί με άλλα παιδιά», υποστήριξαν οι τοπικές αρχές.

Τελευταία φορά ο Εμίλ εθεάθη από δύο άτομα καθώς έφευγε από το σπίτι των παππούδων του όπου έκανε διακοπές.

Τι εξετάζει η αστυνομία

Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δημόσιος εισαγγελέας Ρεμί Αβόν είπε στους δημοσιογράφους: «Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ιδέα, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο που να μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτήν την εξαφάνιση».

Ο εισαγγελέας διαβεβαίωσε τον Τύπο ότι «η έρευνα συνεχίζεται», αλλά τόνισε ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος από την Κυριακή.

«Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο με προχθές αφότου λάβαμε τις δύο μαρτυρίες. Πραγματικά πιέζουμε τις έρευνες όσο μπορούμε».

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζει η αστυνομία είναι το μικρό παιδί να είναι νεκρό και ο δολοφόνος του να πήρε τη σορό του αφού τον χτύπησε κατά λάθος «με αυτοκίνητο ή τρακτέρ», ανέφερε η εκπομπή του BBC «The Missing».

Η τεράστια επιχείρηση εντοπισμού του συνεχίστηκε και χθες, για τέταρτη και τελευταία ημέρα, μ΄ ένα ελικόπτερο από το οποίο ακουγόταν η φωνή της μητέρας του Εμίλ σε όλη την περιοχή σε μια προσπάθεια να βρει τον εξαφανισμένο γιο της.

«Οι χωροφύλακες εξέτασαν το ιστορικό της οικογένειας. Η έρευνα θα τελείωνε επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης. Ωστόσο, η δικαστική έρευνα για τα αίτια της εξαφάνισης θα συνεχιστεί, ιδίως με την ανάλυση της σημαντικής μάζας πληροφοριών και στοιχείων που συλλέχθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες», ανέφεραν πηγές της αστυνομίας.

Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Οι παππούδες του μικρού Εμίλ αντιλήφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου ότι δεν ήταν στον κήπο όπου έπαιζε, όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν.

Το αγοράκι βρισκόταν στο Βερνέ, ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια και 125 κατοίκους.

Όταν οι παππούδες αντιλήφθηκαν ότι το παιδί έχει εξαφανιστεί, ειδοποίησαν την αστυνομία και αμέσως στήθηκε τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή χωροφυλάκων, πυροσβεστών αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης, με ελικόπτερο, drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες μαζί με σκυλιά ανιχνευτές έχουν χτενίσει την περιοχή, ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του, παρότι η έρευνα έχει καλύψει περισσότερα από 1.200 στρέμματα.

Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι η κοιλάδα στο χωριό, περιβάλλεται από δάση είναι δημοφιλής στους πεζοπόρους, με τον εισαγγελέα να αναφέρει ότι δύο άτομα είδαν το αγόρι να φεύγει από το σπίτι των παππούδων και της γιαγιάς, και «τότε χάνουμε τα ίχνη του».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αργά χθες, ο εισαγγελέας Ρεμί Αβόν δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ιδέα, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο που να μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτήν την εξαφάνιση». Τόνισε, ακόμα, ότι στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι τοπικές τηλεφωνικές καταγραφές, ώστε να ερευνήσουν τα τηλεφωνήματα που έγιναν».

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν επίσης ότι, στο σπίτι των γονιών του Εμίλ στη νότια πόλη La Bouilladisse, κοντά στη Μασσαλία, έγινε έρευνα από την αστυνομία την Δευτέρα.

Οι χωροφύλακες έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι αναζητώντας πληροφορίες για το ιστορικό της οικογένειας», είπε μια δικαστική πηγή που ασχολείται με την υπόθεση. Είπε ότι οι γονείς έμεναν στο σπίτι για ένα χρόνο μαζί με τον Εμίλ και την αδερφή του, η οποία γεννήθηκε στις αρχές του έτους.

Είναι στοιχειωμένο το χωριό Βερνέ;

Καθώς οι φόβοι για τη σωματική ακεραιότητα του Εμίλ εντείνονται την πέμπτη μέρα μετά την εξαφάνισή του, ο γαλλικός Τύπος επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια τραγωδία χτυπά το χωριό.

Οι ντόπιοι εξέφρασαν στα μέσα ενημέρωσης την ανησυχία τους ότι το Βερνέ μπορεί να είναι «στοιχειωμένο», καθώς δεν μπορούν να ξεχάσουν τον φόνο μιας γυναίκας κι ένα αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβησαν στο χωριό τα τελευταία 15 χρόνια.

Το 2008 η ησυχία του χωριού διαταράχθηκε όταν η Ζανέτ, ιδιοκτήτρια της καφετέριας «Café du Moulin», δολοφονήθηκε από έναν πελάτη. Ο τότε δήμαρχος είχε δηλώσει ότι το χωριό θα δυσκολευτεί να συνέλθει από την τραγωδία.

Η Ζανέτ Γκροσό βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας πελάτης – γνωστός στο χωριό για τη μειωμένη γνωστική του αντίληψη- την ξυλοκόπησε άγρια, μέχρι θανάτου. Επτά χρόνια αργότερα, το Μάρτιο του 2015, άλλη μία τραγωδία χτύπησε το χωριό όταν η πτήση 4U 9525 των γερμανικών αερογραμμών «Germanwings» συνετρίβη στις Άλπεις.

Τα στοιχεία από τον καταγραφέα δεδομένων της πτήσης και άλλες πληροφορίες έδειξαν πώς ο 28χρονος συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτζ έριξε το Airbus εσκεμμένα.

Η πτήση είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Μπαρτσελόνα και κατευθυνόταν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας με 150 επιβάτες, περίπου όσοι και οι κάτοικοι του χωριού Βερνέ.

Ο πιλότος είπε στον Λούμπιτζ ότι θα έφευγε από το πιλοτήριο και του ζήτησε να αναλάβει τις ραδιοεπικοινωνίες. Σύντομα ο συγκυβερνήτης παρενέβη στο σύστημα παρακολούθησης της πτήσης στέλνοντας το αεροσκάφος σε κάθοδο, το οποίο συνετρίβη σε ένα βουνό με ταχύτητα 430 χιλιομέτρων την ώρα, σκοτώνοντας ακαριαία όλους τους επιβαίνοντες.

Στα τελευταία λεπτά που καταγράφηκαν στο «μαύρο κουτί», ακούγεται το χτύπημα στην πόρτα καθώς το πλήρωμα προσπάθησε να εισέλθει στο πιλοτήριο καθώς και οι κραυγές των τρομοκρατημένων επιβατών.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης είχε αυτοκτονικές τάσεις και του είχε ζητηθεί να αναζητήσει ψυχιατρική βοήθεια δύο εβδομάδες πριν το αεροπορικό δυστύχημα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top