ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφώνει» ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ο Σιζόπουλος - «Άφησαν εκτεθειμένους τους δανειολήπτες - Είναι πιθανό να πάτησα κατά λάθος θετική ψήφο»

«Καρφώνει» ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ο Σιζόπουλος - «Άφησαν εκτεθειμένους τους δανειολήπτες - Είναι πιθανό να πάτησα κατά λάθος θετική ψήφο»

Το σκηνικό με την ψήφο του για τις εκποιήσεις, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» έστρεψε τα πυρά προς ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ λέγοντας ότι «εκδήλωσαν για ακόμα μια φορά τη μεγάλη στήριξή τους προς το τραπεζικό σύστημα και όχι τους δανειολήπτες».

Όπως ανέφερε αρχικά ο Μαρίνος Σιζόπουλος «θέλουν να παραπληροφορήσουν και να στρέψουν την προσοχή του κοινού σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Η ουσία είναι άλλη. Αφενός αυτή τη στιγμή υποτίθεται ότι μέσα από τη διαδικασία όλα αυτά τα θέματα θα παραπεμφθούν σε ένα πακέτο συνολικής ρύθμισης του θέματος που αφορά τους δανειολήπτες. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ εκδήλωσαν για ακόμα μια φορά τη μεγάλη στήριξή τους στο τραπεζικό σύστημα και όχι στους δανειολήπτες. Μέσα από τις δικαστικές διαδικασίες μια τέτοια υπόθεση μπορεί να θέλει και 4-5 χρόνια να ολοκληρωθεί. Είμαστε η μοναδική χώρα που ένα ακίνητο έχει τρεις διαφορετικές αξίες».

Αναφορικά με την ψήφο του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε πως «έχω καταψηφίσει στη δεύτερη ψηφοφορία. Στην πρώτη ψηφοφορία θέλω να πω ότι συμβαίνουν και κάποια φορά διάφορα λάθη. Μπορεί να ήταν κατά λάθος το δικό μου το κουμπί, δεν έχει καμία σημασία. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη. Ήθελα να καταψηφίσω. Πιθανό να συνέβηκε ότι πάτησα κατά λάθος θετική ψήφο. Η ουσία είναι ότι δεν άλλαζε το αποτέλεσμα. Έχω ζητήσει διόρθωση των πρακτικών. Αν το αποτέλεσμα άλλαζε θα ζητούσα διόρθωση από την πρώτη φορά»

Σχετικά με τους βουλευτές του που ψήφισαν διαφορετικά είπε «είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και το έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές. Αν είναι ενοχλημένο το Προεδρικό ας μας το μεταφέρουν οι ίδιοι. Αυτή είναι η ουσία. Κάποιοι θέλουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες. Για ακόμα μια φορά άφησαν εκτεθειμένους τους δανειολήπτες».

Παράλληλα, η ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των εκποιήσεων όπου αναφέρει πως «για μια ακόμα φορά, οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, με τη στάση τους στη Βουλή, επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν διάθεση να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις όποιες αυθαιρεσίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε βάρος των δανειοληπτών.

Και τα δύο κόμματα καταψήφισαν την πρόταση, με την οποία καθορίζεται η αντικειμενική αξία του ενυπόθηκου ακινήτου, με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην μειώνεται η αξία του ακινήτου σε βάρος του δανειολήπτη, σε περίπτωση εκποίησης ή απορρόφησης του ακινήτου και επέτρεψαν να διατηρηθεί μια διαδικασία, η οποία αφήνει εκτεθειμένο τον δανειολήπτη.

Επίσης, ο μεν ΔΗΣΥ καταψήφισε και το δε ΑΚΕΛ απείχε, στην πρόταση μας, να αναστέλλεται μέχρι της τελικής απόφασης της δικαιοσύνης, η επιβολή επιβαρύνσεων, τόκων και άλλων επιβαρύνσεων, σε περίπτωση εκποίησης ή απορρόφησης του ακινήτου.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά, που το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ λειτουργούν φανερά ή κεκαλυμμένα κατά της προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top