ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγελίες ρωσικού ΥΠΕΞ για πυρηνική τρομοκρατία από το Κίεβο

Καταγγελίες ρωσικού ΥΠΕΞ για πυρηνική τρομοκρατία από το Κίεβο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση του Κιέβου «χρησιμοποιεί μεθόδους πυρηνικής τρομοκρατίας», αποδίδοντας στις ουκρανικές Αρχές την επίθεση και έκρηξη μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε μικρή απόσταση από τον ατομικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ρωσική πόλη Κουρσκ, περί τα 640 χλμ. νοτίως της Μόσχας.

«Καταδικάζουμε αποφασιστικά τα κακόβουλα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει ενεργά τρομοκρατικές μεθόδους εναντίον ρωσικών πυρηνικών εργοστασίων, γεγονός, που μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση μιας μεγάλης κλίμακας πυρηνικής καταστροφής στην Ευρώπη. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού για την Ατομική Ενέργεια και του ΟΗΕ να δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή σε αυτό και να καταδικάσουν αυστηρά την ανεύθυνη συμπεριφορά του Κιέβου», σημειώνει σε σχόλιό της η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσίδα υψηλόβαθμη διπλωμάτης υποστήριξε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη ουκρανική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, θυμίζοντας ότι «τον Αύγουστο του 2022 έπειτα από ενέργειες Ουκρανών δολιοφθορέων ανατινάχθηκαν καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός, που προκάλεσε κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία του σταθμού».

Κατά τη Μ. Ζαχάροβα η επίθεση της 14ης Ιουλίου στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ «χάρη στη συντονισμένη δράση των δυνάμεων αεράμυνας, οι οποίες φυλάσσουν τον σταθμό, δεν επλήγησαν εγκαταστάσεις κρίσιμης σημασίας και δεν υπήρξαν θύματα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top