ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αχτίδα φωτός στις έρευνες για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ - Γιος αγροτών κλήθηκε για κατάθεση

Γαλλία: Αχτίδα φωτός στις έρευνες για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ - Γιος αγροτών κλήθηκε για κατάθεση

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του Εμίλ, δυόμιση ετών, που αγνοείται από το Σάββατο 8 Ιουλίου. Ο Εμίλ έπαιζε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στον κήπο των παππούδων του, στο μικρό χωριό Βερνέ των γαλλικών Άλπεων, όπου η οικογένεια βρισκόταν για διακοπές.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της χωροφυλακής, της πυροσβεστικής και 800 εθελοντών, ο ξανθός Εμίλ δεν έχει μέχρι σήμερα δώσει κανένα σημείο ζωής και από τις 12 Ιουλίου έχουν σταματήσει οι έρευνες σε τοπικό επίπεδο ενώ σύμφωνα με τον Ρεμί Αβόν, εισαγγελέα στην ευρύτερη περιοχή Digne les Bains, την Δευτέρα ανοίγει αυτόματα ο φάκελος προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση.

Στο μικρό χωριό η χωροφυλακή πραγματοποίησε, ήδη, έρευνα στα 30 σπίτια και ανέκρινε και τους 25 κατοίκους του ενώ από την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, ο δήμαρχος του Βερνέ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών στο χωριό «για να αφήσουμε τους κατοίκους και την οικογένεια του Εμίλ να ζήσουν ήρεμα». Ο δήμαρχος Φρανσουά Μπαλίκ δήλωσε πως πήρε την απόφαση να απαγορευτεί η είσοδος σε κάθε ξένο επισκέπτη μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ώστε να αποφευχθούν οι «περίεργοι» τουρίστες.

Πάντως, αν και ανακρίθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και ερευνήθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, οι Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, επέμειναν στην εξέταση ενός έφηβου γιου αγροτών της περιοχής, τον οποίο ανέκριναν πολλές φορές καθώς είναι οδηγός τρακτέρ και στο χωριό όλοι γνωρίζουν την αγάπη του για την υπερβολική ταχύτητα. Από τις πρώτες μέρες των ερευνών για τον εντοπισμό του Εμίλ ο εκπρόσωπος της χωροφυλακής σε συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, όπως η απαγωγή ή τροχαίο δυστύχημα με τον οδηγό να κρύβει ή να μεταφέρει σε άλλο σημείο τη σορό του θύματος.

Ο έφηβος αγρότης, οδηγός τρακτέρ, έχει προκαλέσει στο παρελθόν δύο ατυχήματα, το ένα με όχημα τύπου buggy το 2021 και το περασμένο έτος ατύχημα με αγροτικό όχημα το οποίο είχε υπερφορτώσει με ζωοτροφές. Ο έφηβος μετά το πέρας των ανακρίσεων αφέθηκε ελεύθερος και οι Αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν τα άλλοθι όλων των ανθρώπων που βρέθηκαν στο χωριό την ημέρα της εξαφάνισης του Εμίλ.

Προσευχή και λειτουργία για τον Εμίλ στην πόλη που μεγάλωσε

Με την ελπίδα ο Εμίλ να εντοπιστεί σύντομα, αν και έχει περάσει μία εβδομάδα από την ανεξήγητη εξαφάνισή του, οι κάτοικοι στην μικρή πόλη Μπουϊγιαντίς, κοντά στη Μασσαλία, αφιέρωσαν την κυριακάτικη λειτουργία στο μικρό αγόρι και προσευχήθηκαν να βρεθεί ζωντανό. Σε αυτή την πόλη των 6.000 κατοίκων της νότιας Γαλλίας μεγάλωσε ο Εμίλ και όπως δήλωσε στη Nice Matin ένας από τους πιστούς της ενορίας στην εκκλησία Σεν Λοράν: «Ο Εμίλ είναι το παιδί όλων μας».

Ο εφημέριος της εκκλησίας στην αρχή της λειτουργίας καλωσόρισε τους ντόπιους, τους δημοσιογράφους και τους τουρίστες που έδωσαν το «παρών» για να στηρίξουν όπως είπε τον μικρό Εμίλ και την οικογένειά του και ανέφερε ότι η οικογένεια του παιδιού ήρθε στην πόλη τα τελευταία χρόνια και αγόρασε σπίτι. Μέσα στην εκκλησία, κάτω από μια εικόνα με την Παναγία που κρατά τον Ιησού, έχει τοποθετηθεί μια λευκή επιγραφή που γράφει «Για τον Εμίλ και την οικογένειά του» ενώ δίπλα ένα κερί παραμένει αναμμένο.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top