ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεχόμενα: Ουδέν σχόλιο από «προεδρία» για αποχώρηση Ολγκούν - Τι είπε ο ίδιος

Κατεχόμενα: Ουδέν σχόλιο από «προεδρία» για αποχώρηση Ολγκούν - Τι είπε ο ίδιος

Αρκετές ώρες μετά την ανακοίνωση από τον Εργκιούν Ολγκούν ότι αποχωρεί από την θέση του ειδικού εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη και ο Ερσίν Τατάρ ή η «προεδρία» δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Η ιστοσελίδα Ζιρβέ Κίπρις φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του κ. Ολγκούν ο οποίος ανέφερε πως είναι τώρα 80 ετών. «Ευτυχώς, δεν έχω πρόβλημα υγείας, αλλά θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου». Η οποία οικογένειά του, πρόσθεσε, του ασκεί πιέσεις να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. «Είμαι πειθαρχημένος εργαζόμενος. Αρχίζω δουλειά νωρίς το πρωί και πάω με την ομάδα μας μέχρι αργά το βράδυ. Τώρα είμαι 80, δεν ξέρω πόσο καιρό θα ζήσω ακόμα, αλλά θέλω να περάσω λίγο χρόνο με την οικογένειά μου».

Ο Εργκιούν Ολγκούν εξέφρασε ευγνωμοσύνη στον κ. Τατάρ. «Μου έδειξε μεγάλο σεβασμό. Φεύγω από την ενεργό δράση, αλλά θα τον υποστηρίζω πάντα όταν με χρειαστεί».

Ο κ. Ολγκούν έχει δηλώσει επίσης πως δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με τον Τ/κ ηγέτη για το Κυπριακό και την θέση για λύση δύο κρατών. Ωστόσο με δημοσίευμά της η Γενί Ντουζεν αναφέρει ότι εδώ και μήνες η τ/κ πλευρά έχει διαφοροποιήσει την θέση της κι έκανε πίσω από το επιχείρημα ότι για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις επίσημα, πρέπει να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα των Τ/κ και το ίσο διεθνές καθεστώς ή το ψευδοκράτος.

Στην ιστοσελίδα της η Γενί Ντουζέν έχει αναρτήσει μάλιστα από χθες το βράδυ βίντεο από την παρέμβαση σε συνέδριο με θέμα το Κυπριακό στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου, που έκανε τον ο Εργκιούν Ολγκούν ως φιλοξενούμενος.

Το συνέδριο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έγινε τον περασμένο Μάιο με θέμα «Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στη Μεσόγειο: Επιπτώσεις για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια». Εκεί ο κ. Ολγκούν είχε πει πως ενημέρωσαν την ε/κ πλευρά πως διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν «και χωρίς την προϋπόθεση της αναγνώρισης». «Μεταφέραμε στην ε/κ πλευρά ότι χωρίς αυτόν τον όρο (την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας), υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Δεν είναι κάτι για το οποίο μιλάμε δημόσια αυτή τη στιγμή. Διαφορετικές φόρμουλες, διαφορετικοί τρόποι αναζητούνται. Μόνο αυτό μπορώ να πω».

Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ που ήταν ως ακαδημαϊκός στο πάνελ του συνεδρίου σχολίασε «πρώτη φορά το ακούω εγώ αυτό» με τον Εργκιούν Ολγκούν να λέει «δεν το λέμε δημοσίως» και τον Αχμέτ Σοζέν, άλλον τ/κ ακαδημαϊκό από το πάνελ να απαντά «ναι αλλά τώρα έγινε δημόσια».

Ο κ. Όζερσαϊ είχε, πριν από την παρέμβαση Ολγκούν, εκφράσει την άποψη ότι δεν είχε δοθεί περιεχόμενο στην απαίτηση της τ/κ πλευράς για λύση δύο κρατών, ούτε και για τον όρο περί αναγνώρισης για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Την είδηση ότι ο Εργκιούν Ολγκούν αποχωρεί από την θέση του ιδικού εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη φιλοξενούν σήμερα κι άλλα τ/κ ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα στην Αττική - Συνεχής ενημέρωση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top