ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εξαιρετικά» ψηλή θερμοκρασία και «Κόκκινος Συναγερμός» για πυρκαγιές και την Τετάρτη

«Εξαιρετικά» ψηλή θερμοκρασία και «Κόκκινος Συναγερμός» για πυρκαγιές και την Τετάρτη

Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τις 18.00 την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση ισχύει από τις 21.00 την Τρίτη διάστημα κατά το οποίο, όπως αναφέρεται, η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό δεν αναμένεται να πέσει κάτω από 26 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά, αναφέρεται.

Την ίδια ώρα, το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι την Τετάρτη ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα παραμείνει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

Τονίζεται σε ανακοίνωση ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων, αναφέρεται.

Απευθύνεται, επίσης, «θερμότατη έκκληση» προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα στην Αττική - Συνεχής ενημέρωση

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top