ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο - Καταφτάνουν δυνάμεις από Ρουμανία και Σλοβακία

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο - Καταφτάνουν δυνάμεις από Ρουμανία και Σλοβακία

φιαλτική ήταν η χθεσινή νύχτα για το νησί της Ρόδου με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και τους ενισχυμένους ανέμους να δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου στις 8 το βράδυ να εκδηλωθούν νέες επικίνδυνες αναζωπυρώσεις σε αρκετές περιοχές, με κυριότερες αυτές κάτω από τον Αρταμίτη αλλά και στην περιοχή προς Λάερμα.

Το βράδυ, μάλιστα, οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του χωριού Λάερμα στη Ρόδο γιατί στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί από τις αναζωπυρώσεις ισχυρό και ανεξέλεγκτο μέτωπο που καίει πυκνό πευκοδάσος.

Η οδηγία προς τους κατοίκους που εστάλη με μήνυμα από το 112 ήταν να εκκενώσουν το χωριό και να κινηθούν προς τον Αρχάγγελο.

Λίγο αργότερα, οι άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ έκαναν τη φωτιά να πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις, ενώ πλέον κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ανέμων προς το Φράγμα του Γαδουρά και τα Λάερμα.

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 35 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα στο νησί των Δωδεκανήσων αναμένεται να φθάσουν 25 πυροσβέστες αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη, καθώς και βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και σήμεραΣάββατο 22 Ιουλίου, για επτά περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

• Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τις επόμενες μέρες αναμένονται ακραίες συνθήκες.

«Τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο που δυσκολεύει αλλά και εντείνει την ένταση αλλά και την διασπορά των πυρκαγιών και των νέων εστιών σε όλη την Ελλάδα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας. Σε αυτή την προσπάθεια ζητούμε την συνεργασία των πολιτών και ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση σε όλους. Πάνω από όλα για την δική σας ασφάλεια να ακολουθείται πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών» τόνισε χαρακτηριστικά το απόγευμα της Παρασκευής (21/7) κατά την διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top