ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει Ρώμη ο ΠτΔ - Θα συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη

Πάει Ρώμη ο ΠτΔ - Θα συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί αύριο, 23 Ιουλίου, στη Ρώμη, κατόπιν πρόσκλησης της Πρωθυπουργού της Ιταλίας κας Τζόρτζια Μελόνι, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε γραπτή δήλωση του.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, η Διάσκεψη, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ιταλίδας Πρωθυπουργού, θα έχει ως κεντρικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και σε αυτή θα συμμετέχουν ηγέτες μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ και κρατών της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, καθώς και διεθνείς Οργανισμοί και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Κύπρος, ως μια από τις χώρες «πρώτης γραμμής σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές, έχοντας τον υψηλότερο αριθμό νέων αιτήσεων ασύλου σε αναλογία πληθυσμού τα τελευταία επτά χρόνια – με το ποσοστό των αιτητών και δικαιούχων καθεστώτος διεθνούς προστασίας να υπερβαίνει το 6% του πληθυσμού της χώρας - ιεραρχεί την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ως προτεραιότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επανειλημμένως τονίσει την επιτακτική ανάγκη για συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, για εξεύρεση λύσεων που να επιτυγχάνουν τη δίκαιη ισορροπία μεταξύ ευθύνης και έμπρακτης αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, για επιστροφές σε τρίτες χώρες μέσα από τη συνεργασία με αυτές, καθώς και για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του φαινομένου της μετανάστευσης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Ρώμη, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top