ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για μετανάστευση: «Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες»

ΠτΔ για μετανάστευση: «Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες»

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Μετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του για τα ΜΜΕ, από τη Ρώμη, όπου συμμετέχει στη διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, κατόπιν πρόσκλησης της Πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή τη Σύνοδο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να ευχαριστήσω την Ιταλίδα Πρωθυπουργό για την πρόσκληση.

Η Κύπρος μαζί με άλλα τέσσερα μεσογειακά κράτη μέλη της ΕΕ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, βρίσκονται σήμερα σε αυτή τη Σύνοδο, μαζί, για πρώτη ενδεχομένως φορά, με τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων από τις χώρες όπου προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών.

Άρα, προσδοκώ σε αυτή την ανοικτή, την ειλικρινή συζήτηση, για να δούμε, να αγγίξουμε αυτό που θεωρώ το σημαντικότερο θέμα, τη σημαντικότερη πτυχή αν πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά το θέμα της μετανάστευσης. Και αυτό είναι τα αίτια, οι γενεσιουργές αιτίες που οδηγούν όλους αυτούς τους υπηκόους των κρατών που βρίσκονται σήμερα εδώ, να μεταναστεύουν προς την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η παρουσία ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών οργανισμών, και μέσα από τη συζήτηση θα δούμε πώς μπορούν να στηρίξουν αυτές τις χώρες, να δημιουργήσουν σε αυτές τις χώρες τις υποδομές, έτσι ώστε να τερματιστούν αυτές οι μεταναστευτικές ροές.

Έχουμε δει πρόσφατα παραδείγματα, για παράδειγμα η Ιταλία. Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία με γειτονικά κράτη κάτι που είναι ένα πετυχημένο μοντέλο στο οποίο πρέπει να κτίσουμε. Είναι αυτή ιδιαίτερα τη διάσταση που μέσα από την Παρέμβαση μου ανέδειξα, την ανάγκη, επαναλαμβάνω, να αντιμετωπίσουμε τις γενεσιουργές αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο της μετανάστευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο κολυμβητής: Κινδύνευσε στις Θαλασσινές σπηλιές - Διασώθηκε από ελικόπτερο

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Θρήνος και θλίψη - Πέθανε η 8χρονη Καισσαριανή από τον Κορμακίτη - «Ένας πραγματικός άγγελος»

Βρήκαν στο σπίτι της τον συνεργό της - Φόρεσαν χειροπέδες σε γυναίκα και άνδρα στη Λευκωσία για κλοπή περιπτέρουΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top