Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα: Κινδύνευσαν σπίτια λόγω πυρκαγιάς στον Πρωταρά

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα: Κινδύνευσαν σπίτια λόγω πυρκαγιάς στον Πρωταρά

«Η πυρκαγιά στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά είναι διαχειρίσιμη» σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας Ανδρεα Κεττή.

Ο κ. Κεττής αναφέρει πως «η πυρκαγιά κατέκαυσε τέσσερα δεκάρια ξηρά χόρτα και συστάδες από ακακίες».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται τρία πυροσβεστικά οχήματα από Αμμόχωστο μια φορητή μονάδα πυρόσβεσης από Τμήμα Δασών και ενας εκσκαφέας από Δήμο Παραλιμνίου.

Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν ιδιωτικές, εξοχικές κατοικίες κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης εργάζονται για τελικές κατασβέσεις και πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Εξάλλου, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι σήμερα Κυριακή 23 Ιουλίου, 2023 και ώρα 17:25 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Πρωταρά, στην περιοχή Προφήτη Ηλία.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών, καθώς επίσης και ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE