ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο «ισχυρό» είναι το κυπριακό διαβατήριο - Σε πόσους προορισμούς μπορούμε να ταξιδέψουμε

Πόσο «ισχυρό» είναι το κυπριακό διαβατήριο - Σε πόσους προορισμούς μπορούμε να ταξιδέψουμε

Ανάμεσα στις 15 χώρες με τα πιο «ισχυρά» διαβατήρια, κατατάσσετε η Κύπρος κατακτώντας συγκεκριμένα την 12 θέση ανάμεσα σε άλλα 199 διαβατήρια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιοποίησε το Henley Passport Index, η λίστα βασίζεται σε δεδομένα της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και κατατάσσει 199 διαβατήρια παγκοσμίως, βάση τον αριθμό των προορισμών στους οποίους έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους, χωρίς να απαιτείται βίζα. Ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και όταν τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στην πολιτική θεωρήσεων.

Η θέση της Κύπρου και γιατί θεωρείται ένα «ισχυρό» διαβατήριο

Η Κύπρος το 2023 βρίσκεται στη δωδέκατη θέση ανάμεσα σε άλλα 199 διαβατήρια αφού, το κυπριακό διαβατήριο προσφέρει στον κάτοχό του την ευχέρεια, να μπορεί να ταξιδέψει σε 179 διαφορετικούς προορισμούς, χωρίς να χρειάζεται να εκδώσει βίζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η θέση της του κυπριακού διαβατηρίου δεν βρισκόταν πάντα στην ίδια θέση της κατάταξης αφού το 2022 βρισκόταν στην 15η θέση με 176 προορισμούς, το 2021 στην 14η με 179 προορισμούς, το 2020 στην 15η με 174 προορισμούς και το 2019 στην 14η με 173 προορισμούς.

Το πιο «ισχυρό» και το πιο «αδύναμο» διαβατήριο στον κόσμο για το 2023

Την πρώτη θέση της κατάταξης κατάκτησε η Σιγκαπούρη αφού, οι πολίτες της μπορούν να επισκεφθούν 192 προορισμούς από τους 227 σε όλο τον κόσμο, χωρίς βίζα. Τη δεύτερη θέση με 190 συνολικά προορισμούς, κατέκτησαν η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία. Την τρίτη θέση με 189 προορισμούς κατέκτησαν, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο, η Νότια Κορέα και η Σουηδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 188 προορισμούς, η Ελλάδα στην έβδομη θέση με 185 προορισμούς και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην όγδοη θέση με 184 προορισμούς.

Ταυτόχρονα, τις τελευταίες θέσεις κατέκτησαν το Αφγανιστάν; 103η θέση με μόλις 27 προορισμούς, το Ιράκ; 102η θέση με 29 προορισμούς και η Συρία101η θέση με 30 προορισμούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top