Καμερούν: 34 οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας

Καμερούν: 34 οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας

Τουλάχιστον 34 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην πόλη Ντουάλα, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών του Καμερούν. Ο χθεσινός απολογισμός έκανε λόγο για 12 θύματα.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν πολλά πτώματα τις προηγούμενες ώρες από τα ερείπια του τετραώροφου κτηρίου, το οποίο «δεν είχε οικοδομική άδεια», όπως υπογράμμισε η υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης, Σελεστίν Κέτσα Κουρτές, η οποία επισκέφθηκε το πρωί τον τόπο της τραγωδίας.

Από τους 54 τραυματίες, «πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», συμπλήρωσε η υπουργός. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται για το ενδεχόμενο να υπάρχουν επιζώντες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των ενοίκων που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο όταν αυτό κατέρρευσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua, AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE