Πυρκαγιά στην Πάφο: «Δύσκολη η κατάσταση λόγω της πυκνής βλάστησης» - Στήνεται κέντρο επιχειρήσεων

Πυρκαγιά στην Πάφο: «Δύσκολη η κατάσταση λόγω της πυκνής βλάστησης» - Στήνεται κέντρο επιχειρήσεων

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Πάφο, που εκδηλώθηκε γύρω στις 18:30 στο κρατικό Δάσος της Πάφου στην περιοχή Ελίτζιες.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, ανέφερε πως για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν ισχυρές δυνάμεις εκ των οποίων πέντε πτητικά μέσα, ενώ από όλες τις δασικές περιφέρειες κινήθηκαν δυνάμεις.

«Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί η φωτιά εκδηλώθηκε εντός του κρατικού Δάσους Πάφου, σε γκρεμούς, χαράδρες και σε πυκνή βλάστηση, την πιο πυκνή βλάστηση που υπάρχει στην Κύπρο», είπε χαρακτιριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα συνεχίσουν ολονύκτια την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ το πρωί θα επιστρατευθεί το Ίκαρος 2 για ενίσχυση των δυνάμεων της πυρόσβεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχει συσταθεί συντονιστικό κέντρο υπό τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου.

Δείτε φωτογραφία που ανάρτησε ο Kitasweather:

* Φωτογραφία Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Kitasweather

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μελόνι λόγω του σοβαρού περιστατικού με τραυματισμό πεζών στη Modena

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μελόνι λόγω του σοβαρού περιστατικού με τραυματισμό πεζών στη Modena

Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη της Πρωθυπουργού της Ιταλίας κας Giorgia Meloni, στην Κύπρο αναβάλλεται, λόγω της ανάγκης άμεσης επιστροφής της στην Ιταλία. μετά το σοβαρότατο περιστατικό που σημειώθηκε στη Modena, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολιτών. 

BEST OF TOTHEMAONLINE