ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γέμισαν» οι πρώτες βοήθειες λόγω καύσωνα - Ποια περιστατικά αφορούν οι περισσότερες επισκέψεις

«Γέμισαν» οι πρώτες βοήθειες λόγω καύσωνα - Ποια περιστατικά αφορούν οι περισσότερες επισκέψεις

Αυξημένη είναι η επισκεψιμότητα αυτές τις ημέρες στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των δημοσίων νοσηλευτηρίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που διανύουμε με τον καύσωνα να ταλαιπωρεί το κοινό και να του προκαλεί διάφορες παθήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σημείωσε ότι τα περιστατικά που προσέρχονται για εξέταση δεν είναι σοβαρά εκτός από το περιστατικό στην Λεμεσό που το άτομο είναι διασωλημένο στην Εντατική.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα στα ΤΑΕΠ παρατηρείται ειδικά στις παραλιακές πόλεις. «Έχουμε δερματικά εξανθήματα, δερματικά εγκαύματα, ιλίαση, σχισίματα ποδιών σε βράχους, μικροατυχήματα, ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και κάποιες γαστρεντερίτιδες οι οποίες κατά κύριο λόγο οφείλονται στην κατανάλωση αλλοιωμένων τροφών λόγω της κακού τρόπου μεταφοράς και συντήρησης», είπε ο κ. Χαριλάου.

Ο κόσμος, πρόσθεσε, πρέπει να είναι προσεκτικός, να μην εκτίθεται στον ήλιο χωρίς να υπάρχει λόγος, να είναι σε δροσερό σκιερό μέρος κατά προτίμηση κλιματιζόμενο, να ντύνεται ελαφριά, όταν βγαίνει έξω να φορεί καπέλο και γυαλιά, να παίρνει αρκετά υγρά να εφυδατώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Εξαπάτησε εταιρεία στη Λεμεσό και έκλεψε πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ - Χειροπέδες σε 60χρονο

«Καμίνι» η Κύπρος: Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία - Kίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος για τους δύο πιλότους - Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top