ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο μικρός Παναγιώτης χρειάζεται 19.400 ευρώ για θεραπεία - «Το κράτος δεν καλύπτει τα μεταφορικά στο Ισραήλ» - Όσα δηλώνει στο «Τ» ο πατέρας του

Ο μικρός Παναγιώτης χρειάζεται 19.400 ευρώ για θεραπεία - «Το κράτος δεν καλύπτει τα μεταφορικά στο Ισραήλ» - Όσα δηλώνει στο «Τ» ο πατέρας του

Στο Ισραήλ κατάφερε να φτάσει ο μικρός Παναγιώτης, μετά από την περιπέτεια με την έκδοση διαβατηρίου του από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο. Ο γολγοθάς της οικογένειας δεν έχει τέλος καθώς καλούνται να πληρώσουν όλες τις αεροπορικές μεταφορές στο Ισραήλ και την θεραπεία με επιθέματα για το τρίχρονο παιδάκι το οποίο υπεστη εγκαύματα, με την μητέρα να είναι άνεργη λόγω αναγκαίας φροντίδας του γιου τους.

Σύμφωνα με τον πατέρα του μικρού Παναγιώτη, κ.Κωνσταντίνο Κ. η αρχική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ήταν ότι θα καλύπτονταν τα έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων του παιδιού και ενός συνοδού γονέα σε κάθε αναγκαία ιατρική επίσκεψη στο Ισραήλ. Ωστόσο στην πορεία ενημερώθηκαν όπως αναφέρει ο πατέρας στο ThemaOnline ότι «Δεν θα μας καλύψουν τα έξοδα αυτά».

«Τελικά τα διαβατήρια πήγαν και ήρθαν σε μια εβδομάδα»

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τρίχρονο παιδάκι το οποίο υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού και κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του στο Ισραήλ όπου θα εξεταζόταν και θα ακολουθούσε συγκεκριμένα θεραπεία.

Οι γονείς του μικρού Παναγιώτη είναι Ελλαδίτες οι οποίοι εργάζονται και διαμένουν μόνιμα από το 2015 στην Κύπρο, ενώ τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί στην Κύπρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από δημοσιοποίηση της ιστορίας του μικρού Παναγιώτη από το ThemaOnline, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που πέρασε η οικογένεια, με την άρνηση της Πρεσβείας της Ελλάδος για επίσπευση διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίου, ο πατέρας του τρίχρονου παιδιού, ανέφερε ότι: «Τελικά τα διαβατήρια πήγαν και ήρθαν σε μια εβδομάδα».

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο ο πατέρας, για την άρνηση της Πρεσβείας να επισπεύσει την έκδοση διαβατηρίου για το μικρό Παναγιώτη: «Μας είπαν στην Πρεσβεία της Ελλάδος θέλει 6 εβδομάδες να εκδοθούν παρότι τους πήραμε χαρτί ιατρού ότι το παιδί πρέπει άμεσα να μεταβεί στο Ισραήλ λόγω των εγκαυματικών πληγών που έχει και η απάντηση που λάβαμε από την Πρεσβεία της Ελλάδος ήταν ότι δεν μπορούν να σηκώνουν καθημερινά στρατιωτικά αεροπλάνα για κάτι τέτοιο και ότι τα έγγραφα και τα διαβατήρια έρχονται πίσω μόνο με στρατιωτικά αεροπλάνα».

«Ενώ αρχικά μας ανέφερε το Υπ.Υγείας ότι θα καλύψει τα αεροπορικά εισιτήρια, τελικά μας είπαν όχι»

Με μια ακόμα δυσκολία βρίσκεται αντιμέτωπη η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη, καθώς όπως αναφέρει ο πατέρας: «Το Υπ.Υγειας μας είπε αρχικά να καταθέσουμε τα χαρτιά της μητέρας που είναι άνεργη, καθώς αν ένας γονέας είναι άνεργος και υπάρχει και άλλο ανήλικο παιδί, λογικά δικαιούμαστε τη μεταφορά εισιτήριο παιδιού και ενός γονέα. Πέρα από τον Παναγιώτη έχουμε ακόμα ένα μικρό παιδί 4 ετών. Ωστόσο στο Υπουργείο έλαβαν υπόψη τα περσινά στοιχεία όταν η μητέρα εργαζόταν και μας είπαν ότι δεν το δικαιούμαστε. Το περιστατικό με το παιδί έγινε το Γενάρη του 2023 και από τον Δεκέμβρη του 2022 η μητέρα είναι άνεργη. Δεν έλαβαν υπόψη αυτό το δεδομένο».

Ο μικρός Παναγιώτης πρέπει να ταξιδεύει συχνά στο Ισραήλ

Σύμφωνα με τον πατέρα, η μητέρα είναι άνεργη και το μοναδικό εισόδημα έρχεται από τον ίδιο. Μαζί με όλες τις υποχρεώσεις που έχουν να καλύψουν για το μήνα, καλούνται να πληρώνουν και 800ευρώ το μήνα ειδικά επιθέματα για το μικρό Παναγιώτη, τα οποία πρέπει να αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Επιπρόσθετα ο μικρός Παναγιώτης πρέπει να ταξιδεύει στο Ισραήλ συχνά για αξιολόγηση της κατάστασης και συνέχιση της κατάλληλης θεραπείας.

«Πριν 1.5 μήνα μας είπαν ότι θα επικοινωνήσει η κ.Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας. Την κ.Γιαννάκη δεν την είδαμε ποτέ όπως μας είχαν πει. Ούτε μας καλύπτουν τα εισιτήρια, όπως αρχικά μας ενημέρωσαν, παρότι τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας παραμένουν ίδια διότι το παιδί δεν πρέπει να πηγαίνει σχολείο, κυρίως να μην βγαίνει στον ήλιο. Ο γιατρός μας είπε ότι το παιδί δεν πρέπει να ιδρώνει καν και αυτό αναφέρεται και στην ιατρική αναφορά».

Χρειάζονται 19.400 ευρώ μόνο για θεραπευτικά επιθέματα - Εργάζεται μόνο ο πατέρας

Μπροστά σε οικονομικές προκλήσεις έρχεται η οικογένεια η οποία καλείται να καλύψει τα έξοδα για την θεραπεία του μικρού Παναγιώτη. Όπως ανέφερε ο πατέρας στο ThemaOnline, υπάρχει μόνο ένα εισόδημα στο σπίτι ενώ τα έξοδα για τις θεραπείες είναι κάτι που τον προβληματίζει. Μπορεί το κράτος να καλύπτει μόνο τα ενδονοσοκομειακά έξοδα, ωστόσο υπάρχουν έξοδα για επιθέματα , τα οποία δεν καλύπτονται, τα οποία είναι μέρος της θεραπείας του μικρού Παναγιώτη όσο βρίσκεται στην Κύπρο.

«Στο Ισραήλ ο καθηγητής που είδε τον Παναγιώτη μας είπε ότι έχει παραμορφωτικές ουλές από έγκαυμα τρίτου βαθμού και όχι δεύτερου που ξέραμε μέχρι στιγμής και ότι το παιδί θα πρέπει να φοράει ειδικά ελαστικά ρούχα , όπως επίσης επιθέματα σιλικόνης ένα στο λαιμό και ένα στον ώμο , τα οποία πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε εβδομάδα και να τα φορά 23 ώρες το 24ωρο . Να σημειώσω ότι τα επιθέματα σιλικόνης πριν το ΓΕΣΥ τα είχε το νοσοκομείο , μετά ΓΕΣΥ δεν τα παρέχει το νοσοκομείο.

Οι τιμές στην Κύπρο για τα συγκεκριμένα είναι γύρω στα 90- 100 ευρώ το ένα, όποτε θέλουμε περίπου 200 ευρώ την εβδομάδα. Τα ρούχα που πρέπει να αλλάζει κάθε 2 μήνες για να μην επηρεαστεί η ανάπτυξη του παιδιού , αυτά τα καλύπτει το ΓΕΣΥ και έρχονται από Αγγλία. Αυτή την θεραπεία την κάνουμε ήδη ένα μήνα. Τώρα θα πρέπει να πάμε ξανά στο Ισραήλ για να μας δει ο γιατρός και αν έχει λειτουργήσει έστω και στο ελάχιστο, θα την κρατήσουμε ακόμα δυο μήνες. Ο γιατρός μας ανέφερε ότι αν δούμε ότι φέρνει αποτελέσματα θα πάμε με αυτή την θεραπεία δυο χρόνια. Δηλαδή ανά δυο μήνες αλλάζουμε ρούχα (που είναι σαν κορσές) και ανα μια εβδομάδα αλλάζουμε επιθέματα. Χρειαζόμαστε 800 ευρώ το μήνα μόνο για τα επιθέματα. Αν το κάνεις με μαθηματική ακρίβεια, διότι είναι ένα ζήτημα που με καίει σαν γονέα είναι 19.400 ευρώ για επιθέματα».

Εν αναμονή για το επόμενο ραντεβού στο Ισραήλ - Η ανησυχία για την θεραπεία

Σύμφωνα με την οικογένεια αναμένουν από το Υπουργείο Υγείας: «Να μας πει πότε μας έκλεισε ραντεβού για να πάμε στο Ισραήλ ξανά. Στην Κύπρο ο Παναγιώτης παρακολουθείται από τον Δρ. Χρυσόστομο Γιάλλουρο, πλαστικό χειρούργο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο οποίος στέλνει φωτογραφίες με την εξέλιξη του παιδιού στους γιατρούς στο Ισραήλ».

H δύσκολη απόφαση των γονιών του μικρού Παναγιώτη

Ο μικρός Παναγιώτης ξεκίνησε να ακολουθεί μια συγκεκριμένη θεραπεία με τα επιθέματα για τις εγκαυματικές ούλες. Ωστόσο υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο. Αν η συγκεκριμένη θεραπεία δεν αποδώσει τότε οι γονείς θα κληθούν να πάρουν μια δύσκολη απόφαση.

«Αν δεν κάνει η θεραπεία αυτή, θα πρέπει να αποφασίσουμε εμείς σαν γονείς ότι το μωρό θα πρέπει να μεταβαίνει μια φορά το μήνα στο Ισραήλ για 10 μήνες για να κάνει επέμβαση λέιζερ, κατά την οποία λόγω της ηλικίας του παιδιού θα πρέπει να γίνεται ολική νάρκωση . Κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο για την υγεία του , καθώς πρόκειται για συνεχόμενες ναρκώσεις σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Η ηλικία του είναι μικρή και υπάρχει κίνδυνος για τα ζωτικά όργανα νεφρά ή συκώτι. Ο γιατρός δεν την συνιστά. Αλλά αν δεν προχωρήσει η πρώτη θεραπεία με τα επιθέματα και ρούχα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Εάν το αφήσεις έτσι το παιδί και δεν θες να διακινδυνεύσεις τα ζωτικά του όργανα, τότε όσο μεγαλώνει το παιδί μέρα με τη μέρα οι ουλές που έχει θα παράγουν κολλαγόνο και όσο παράγουν κολλαγόνο , πέρα ότι θα μεγαλώνουν και επεκτείνονται θα φουσκώσουν. Αποτέλεσμα να τον πονάνε και τον φαγουρίζουν»

«Μας βοήθησε η Ελληνική Πρεσβεία στο Ισραήλ...μας έφεραν μεταφραστή»

Σύμφωνα με τον πατέρα το πρώτο ιατρικό ταξίδι στο Ισραήλ κράτησε μια μέρα.

«Μια μέρα μείναμε Ισραήλ 24/6 φτάσαμε, το ραντεβού ήταν στις 25/6 η 10 ώρα το πρωί . Έγιναν όλες οι εξετάσεις και το απόγευμα στις 6 η ώρα μας είπαν ότι θα μας δουν σε ένα μήνα»

Η οικογένεια ανέφερε στο ThemaOnline οτι αν δεν είχαν την βοήθεια από την Ελληνική Πρεσβεία στο Ισραήλ ίσως να μην κατάφερναν να συνεννοηθούν με τους γιατρούς: «Μας βοήθησε η Ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ, ήρθε ο ίδιος ο πρέσβης στο ραντεβού του Παναγιώτη, και μας έφεραν μεταφραστή επειδή δεν υπάρχει στο νοσοκομείο μεταφραστής. Τους είχα στείλει e-mail λίγες μέρες πριν ότι θα μεταβούμε στο Ισραήλ και μου απάντησαν ότι εφόσον υπάρχει αυτό το θέμα θα φροντίσουμε να είμαστε στο ραντεβού μαζί με μεταφραστή ώστε να μπορεί να γίνει πιο κατανοητό ότι χρειάζεστε».

Ανατροπή και κίνηση ανθρωπιάς από σχολείο στο Παλαιχώρι

Μια απρόσμενη πρωτοβουλία έρχεται να δώσει ελπίδες στην οικογένεια και τον μικρό Παναγιώτη. Όταν ο Σύνδεσμος Γονέων Περιφερειακού Δημοτικό Παλαιχωρίου , μόλις πληροφορήθηκε για την ιστορία του μικρού Παναγιώτη, αποφάσισε να αφιερώσει την φετινή φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο, για την στήριξη της οικογένειας. Συγκεκριμένα όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για να καλυφθεί τουλάχιστον το ποσό των ιατρικών επιθεμάτων που χρειάζεται ο μικρός Παναγιώτης για την θεραπεία του για δυο χρόνια, το οποίο ανέρχεται στις 19-20 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει στο ThemaOnline ο κ. Άδωνης Νεοκλέους μέλος του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Παλαιχωρίου ,«Η εκδήλωση δημιουργήθηκε για να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα , ονομάζεται "Ορειβατώ και αθλούμαι για καλό σκοπό", πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία 4 χρόνια, βοηθώντας μια οικογένεια και έγινε θεσμός».

«Κάθε χρόνο διαλέγουμε μια συγκεκριμένη περίπτωση την οποία στηρίζουμε. Φέτος είναι αυτή του μικρού Παναγιώτη. Ανακαλύψαμε την ιστορία αυτή μέσα από μια συμπολίτισσα μας. Βρεθήκαμε με την οικογένεια μας είπαν την ιστορία. Ακούγοντας την περιπέτεια της οικογένειας και την διαδικασία που έπρεπε να γίνεi για να επισπευσθούν τα διαβατήρια για να μεταβούν στο Ισραήλ , θεωρώ ότι η αντιμετώπιση της Ελληνικής Πρεσβείας προς τους Ελλαδίτες γονείς ήταν απάνθρωπη . Ο ρόλος της Πρεσβείας είναι να εξυπηρετεί τους Ελλαδίτες της Κύπρου με πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο και πιο ανθρώπινο χαρακτήρα ειδικά όταν πρόκειται για ιατρικούς λόγους και ένα τρίχρονο παιδί».

Ο Σύνδεσμος συγκινήθηκε από την ιστορία του μικρού Παναγιώτη και την περιπέτεια που βιώνει η οικογένεια για να μπορέσει να παρέχει την καλύτερη δυνατή ιατρική θεραπεία στο γιο τους.

Μέσα από την εκδήλωση, κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος καλεί τον κόσμο να συμμετέχει ώστε να καλύψει τα έξοδα μιας οικογένειας. Τα έσοδα προέρχονται τόσο από την συμμετοχή στην διαδρομή - περπάτημα στη φύση "Ορειβατώ και αθλούμαι για καλό σκοπό' , όπου υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο, όσο και από εισφορές από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, όπως και από την αγορά χειροποίητων δημιουργιών την μέρα της εκδήλωσης.

«Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την εκδήλωση. Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Θα ανακοινωθεί σύντομα. Θα θέλαμε να έχει προσέλευση , να έρθει ο κόσμος να απολαύσει την εκδήλωση και το περπάτημα στη φύση και στο τέλος να βοηθήσουμε μια οικογένεια. Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο σημαντικό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top