Φιλιππίνες: Νεκροί 19 άνθρωποι από την ανατροπή πλοιαρίου κοντά στη Μανίλα

Φιλιππίνες: Νεκροί 19 άνθρωποι από την ανατροπή πλοιαρίου κοντά στη Μανίλα

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ανατροπή επιβατικού πλοιαρίου εν μέσω ισχυρών ανέμων κοντά στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, όπως δήλωσε η υπηρεσία καταστροφών της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος, όμως ο Χοσέ Ερνάντεζ, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της πόλης Μπινανγκονάν, δήλωσε πως 40 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ωστόσο οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Το πλοιάριο βρισκόταν 45 μέτρα από τη στεριά όταν επλήγη από ισχυρούς ανέμους, που προκάλεσαν πανικό στους επιβάτες οι οποίοι μετακινήθηκαν στη μία πλευρά, με αποτέλεσμα την ανατροπή του σκάφους, ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση η ακτοφυλακή.

Οι Φιλιππίνες επλήγησαν αυτή την εβδομάδα από τον τυφώνα Ντοκσούρι που προκάλεσε ανέμους με ταχύτητα 175 χλμ/ώρα στο βόρειο νησί Λουζόν που έχει και τους περισσότερους κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για συνάντηση με Έρχιουρμαν: Πηγαίνω με στόχο θετικές εξελίξεις

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για συνάντηση με Έρχιουρμαν: Πηγαίνω με στόχο θετικές εξελίξεις

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε τη Δευτέρα ότι πηγαίνει στη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη με ένα και μοναδικό στόχο "να έχουμε θετικές εξελίξεις" και εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν ανακοινώσεις και για διάνοιξη νέου οδοφράγματος. Eπίσης προανήγγειλε τριμερή συνάντηση του ιδίου και του Τ/κ ηγέτη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ εντός Οκτωβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE