ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Μια στιγμή, δυο ζωές

Μια στιγμή, δυο ζωές

Σκατόψυχοι ψέκες που βρίζουν χυδαία και απειλούν για πράγματα που αδυνατούν να κατανοήσουν. Φανατισμένοι χριστιανοταλιμπάν που δοξάζουν έναν Θεό που σώζει εικόνες και εκκλησάκια αλλά αφήνει ανθρώπους να καούν ζωντανοί. Φασιστόμουτρα γεμάτα μίσος και περιφρόνηση για οποιονδήποτε δεν ταιριάζει στα κουτάκια τους. Ένα ανίκανο, ανάλγητο και ανεπαρκές κράτος που αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες του. Κι εκεί που ετοιμάζεσαι να παραδοθείς και να απoλέσεις για πάντα την πίστη σου στους ανθρώπους έρχεται μια είδηση που σου τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια.

Η τελευταία μέρα του 2020 ήταν για τον 35χρονο Χρίστο Χριστοδούλου και η τελευταία της ζωής του.  Ο λοχαγός της Εθνικής Φρουράς ενώ κινείτο στη λεωφόρο Μακαρίου στην Αραδίππου με την μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα του, κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες, συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα που οδηγούσε μία 42χρονη μητέρα τριών παιδιών. Ο Χρίστος τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Περίπου δυόμισι χρόνια αργότερα, η 44χρονη σήμερα οδηγός του μοιραίου οχήματος έκανε άμεση παραδοχή στο αδίκημα πρόκλησης θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες του τροχαίου, αναλαμβάνοντας εμπράκτως την ευθύνη που της αναλογεί. Σημειώστε πως η γυναίκα ούτε μεθυσμένη ήταν, ούτε μαστουρωμένη, δεν έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, ούτε παραβίασε STOP ή φανάρι για να ανακόψει την πορεία της μοτοσυκλέτας και δεν εγκατέλειψε τη σκηνή. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξαντλώντας όλη του την αυστηρότητα τής επέβαλε άμεση ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με αποτέλεσμα η 44χρονη να κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές από τον περασμένο Μάιο.

Όπως αποκάλυψε χθες ο “Φιλελεύθερος” η 44χρονη μέσω των συνηγόρων της απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο ζητάει να της απονέμει χάρη, επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας (είναι καρκινοπαθής ενώ μετά το δυστύχημα απέκτησε μετατραυματικό έντονο στρες και παρουσιάζει συμπτώματα αγχώδους διαταραχής) και επιθυμεί να βρίσκεται κοντά στα τρία της παιδιά τα οποία έχουν υποστεί άγριο bullying από τον περίγυρο. Και σε μία ανατροπή που μοιάζει να βγήκε από δακρύβρεχτο best seller του Nicholas Sparks, το αίτημά της για απονομή χάρης υποστηρίζεται από τους οικείους του αδικοχαμένου Χρίστου!

Συγκεκριμένα η επιστολή προς το Προεδρικό συνοδεύεται από σημείωμα που υπογράφουν οι γονείς και τη χήρα του εκλιπόντος όπου δηλώνουν όχι μόνο πως δεν φέρουν καμία ένσταση να χορηγηθεί χάρη στη γυναίκα που ενεπλάκη στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον αγαπημένο τους γιο και σύζυγο αλλά προσθέτουν “πως η έκτιση της εν λόγω ποινής από την 44χρονη δεν θα βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον αποβιώσαντα ή τους ίδιους, αλλά αντίθετα είναι εξοντωτική για την καταδικασθείσα και την οικογένειά της”.  Και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του “Φ” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε χθες με τη Νομική Υπηρεσία ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες εξέτασης του αιτήματος.

Αυτή η ιστορία συγκλονίζει σε πολλά επίπεδα. Κατ’ αρχάς για τα τεράστια αποθέματα ψυχικού μεγαλείου των γονέων και της χήρας του πρόωρα χαμένου Χρίστου, όχι μόνο να συγχωρήσουν τη γυναίκα που στάθηκε αιτία να χάσουν τον άνθρωπό τους αλλά και να τη βοηθήσουν να επιστρέψει στην οικογένειά της και να ξαναφτιάξει -στον βαθμό που είναι εφικτό- τη ζωή της. Από τη στιγμή που διάβασα την είδηση είμαι σε ένα διαρκές debate με τον εαυτό μου: τι θα έκανα στη θέση τους; Θα είχα το σθένος να πράξω το ίδιο; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος.  Πρέπει να είσαι φτιαγμένος από ειδική πάστα για να αγγίζεις τέτοιο επίπεδο μεγαλοψυχίας.

Η ζωή της 44χρονης όπως την ήξερε κατέρρευσε σε μια στιγμή, όταν αφαίρεσε, έστω και σε δυστύχημα, μια άλλη ανθρώπινη ζωή. Δεν επιστρέφεις από αυτό. Παρά τα προβλήματα υγείας, τον καρκίνο,  μετατραυματικό στρες και τις κρίσεις πανικού -που πιθανότατα θα έχει για μια ζωή, μαζί και τους εφιάλτες- τα μόνα που σκέφτεται είναι τα παιδιά της και τη βαναυσότητα που έχουν υποστεί από μια κοινωνία που βιάζεται να δικάσει, να καταδικάσει και να εκτελέσει πριν προλάβει να κρυώσει ο καφές δίπλα απ’ το πληκτρολόγιο.

Και τέλος, αν και δεν είμαι μεγάλος fan του γκρίζου, πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι μόνο μαύρα ή μόνο άσπρα, εντούτοις κάθε τραγωδία κρύβει άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες και γι’ αυτό πρέπει να εξετάζεται ανεξάρτητα, ψύχραιμα και μεμονωμένα. Η 44χρονη είμαι σίγουρος ότι θα είχε το δικό της γενναιόδωρο μερίδιο από διαδικτυακούς ψόφους και καρκίνους (πάσχει ήδη, αν αυτό σας ικανοποιεί) πριν οποιοσδήποτε από τους συνήθεις δήμιους του Facebook μπει στον κόπο να μάθει όλη την ιστορία. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να έχει κάθε ιστορία έναν ξεκάθαρο “κακό” που θα επωμιστεί τις κατάρες της ψυχαναγκαστικής μας ανωτερότητας αλλά δεν εμπίπτουν όλοι σ’ αυτή την κατηγορία. Δεν είναι το ίδιο να εμπλακείς σε τροχαίο δυστύχημα όπου χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος με το να οδηγείς συνειδητά μεθυσμένος και μαστουρωμένος σκορπίζοντας τον θάνατο (και συγκριτικά να τρως μικρότερη ποινή από τη 44χρονη).

Η κίνηση των οικείων του αδικοχαμένου λοχαγού δεν αποκαθιστά πλήρως την πίστη σου στην ανθρωπότητα αλλά σίγουρα βοηθάει στο να συνεχίσεις την προσπάθεια...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top