Μέχρι και 14 χρόνια φυλάκιση στους παλικαράδες αστυνομικούς της Πόλης Χρυσοχούς! (doc)

Μέχρι και 14 χρόνια φυλάκιση στους παλικαράδες αστυνομικούς της Πόλης Χρυσοχούς! (doc)

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι δυο αστυνομικοί που ενέχονται στον ξυλοδαρμό κρατούμενου στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.

Οι δυο αστυνομικοί σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το Pafos Press μετά από απόφαση της εισαγγελίας διώκονται ποινικά για βασανισμό, ενώ εναντίον τους θα ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη (από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης και Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας) για (1) ανάρμοστη συμπεριφορά, (2) Παράβαση και Παράληψη και (3) Αμέλεια Καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νιώθει ντροπιασμένος και οργισμένος ο Αρχηγός Αστυνομίας – Έρχονται βαριές καμπάνες σε όσους καταχράζονται εξουσία

Το άρθρο του νόμου, βάσει του οποίου διώκονται ποινικά οι δυο αστυνομικοί, αναφέρει μεταξύ άλλων:

(2) Αν ο υπαίτιος των βασανιστηρίων είναι δημόσιος λειτουργός ή
πρόσωπο ενεργούν υπό επίσημη ιδιότητα υπόκειται:

(α) Σε φυλάκιση πέντε ετών
(β) σε φυλάκιση δεκατεσσάρων ετών, αν συντρέχουν οι επιβα­ρυντικές περιστάσεις που αναφέρονται στην παράγραφο (β) του εδαφίου (1).


Περισσότερες λεπτομέρειες στο PafosPress

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολή Μορφάκη Σολομωνίδη προς Υπουργό Δικαιοσύνης για καταγγελίες Δρουσιώτη- Διερεύνηση και έλεγχος τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιστολή Μορφάκη Σολομωνίδη προς Υπουργό Δικαιοσύνης για καταγγελίες Δρουσιώτη- Διερεύνηση και έλεγχος τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Σαφείς απαιτήσεις προς την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές διατυπώνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μορφάκης Σολομωνίδης, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του προχώρησε σε επίσημη καταγγελία προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με αφορμή δημοσιεύσεις του Μακάριου Δρουσιώτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE