Καταγγελίες για νεκρά ψάρια σε ποταμό στην Κακοπετρία: Υποψίες για διαρροή λυμάτων - Δείτε φωτογραφίες

Καταγγελίες για νεκρά ψάρια σε ποταμό στην Κακοπετρία: Υποψίες για διαρροή λυμάτων - Δείτε φωτογραφίες

Καταγγελίες από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς για εμφάνιση πολλών νεκρών ψαριών (πέστροφες) στον ποταμό Κλάριο, διερευνά το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, "οι υποψίες στρέφονται στην κατεύθυνση της διαρροής οικιακών αποβλήτων από γειτονικές προς τον ποταμό εγκαταστάσεις. Είναι γεγονός ότι κατά καιρούς φτάνουν στο Κίνημα σχετικές καταγγελίες οι οποίες όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές δηλαδή το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Υδάτων από τα οποία αναμένει άμεση ανταπόκριση.

Ήδη σήμερα πληροφορούμαστε ότι λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος θα μεταβούν επί τόπου στην Κακοπετριά για έλεγχο των καταγγελιών.

Αναμένουμε ότι θα γίνουν απαραίτητες αναλύσεις στο νερό, θα μελετηθούν οι δείγματα από τα νεκρά ψάρια αλλά να γίνουν και οι σχετικές έρευνες κατά μήκος της κοίτης του ποταμού για πιθανή διαρροή λυμάτων".

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE