ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στον τουριστικό τομέα στα κατεχόμενα

Αλλαγές στον τουριστικό τομέα στα κατεχόμενα

Οι δασικές εκτάσεις θα κηρυχθούν τουριστικές ζώνες, προκειμένου να προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες στους επενδυτές, δήλωσε ο Φικρί Ατάογλου, «υπουργός τουρισμού» λέγοντας ότι θα εργαστούν «νομοθετικά» γι’ αυτό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε διαδικτυακή εκπομπή στην οποία ήταν φιλοξενούμενος ο κ. Ατάογλου όπου δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να ανοίξουν ένα ξενοδοχείο και να επενδύσουν στο ψευδοκράτος έχει αυξηθεί και θα προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες σε τέτοιους επιχειρηματίες.

Για το σκοπό αυτό, συνέχισε, οι «χαμηλές δασικές εκτάσεις» γενικά και στην περιοχή της Βοκολίδας ειδικότερα θα ανοίξουν για τους επενδυτές του τουρισμού και αυτές θα κηρυχθούν ως τουριστικές περιοχές. «Οι επενδυτές θα μπορούν να κατασκευάσουν εδώ εγκαταστάσεις με τουριστικό προσανατολισμό, όπως ξενοδοχεία, γηροκομεία και νοσοκομεία».

Θα ενισχύσουν επίσης, είπε, τον τουρισμό υγείας σε αυτές τις περιοχές που θα ανοίξουν για τουρισμό και οι επενδυτές μπορούν να λειτουργήσουν εγκαταστάσεις προσανατολισμένες στον τουρισμό, όπως ξενοδοχεία, γηροκομεία και νοσοκομεία. «Η προεδρική θητεία στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ανήκει στην τδβκ. Οι εργασίες μας για την υλοποίηση του τουρισμού υγείας εντός του τρέχοντος έτους συνεχίζονται».

Στο μεταξύ ο κ. Ατάογλου συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ στην Κωνσταντινούπολη και μελέτησαν εναλλακτικά μοντέλα τουρισμού. Ο «υπουργός τουρισμού» είπε ότι αναμένουν μια ανοδική πορεία του τουρισμού με τη λειτουργία του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και πρόσθεσε ότι η δυναμικότητα των κλινών στα κατεχόμενα δεν θα είναι επαρκής μετά από λίγο καιρό. Εργάζονται πάνω σε κοινά σχέδια για τη δημιουργία νέων τουριστικών περιοχών στα κατεχόμενα και την αύξηση της ποικιλίας των εναλλακτικών καταλυμάτων, πρόσθεσε.

Ο Φικρί Ατάογλου είπε ότι εκτός από τα πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων, σχεδιάζονται μικρότερες, εναρμονισμένες με τη φύση εγκαταστάσεις διαμονής που μπορούν να φέρουν στο προσκήνιο τον οικολογικό τουρισμό, ενώ έχουν αρχίσει να δημιουργούνται περιοχές που ονομάζονται "Glamping", πολυτέλεια αλλά στη φύση, για τον τουρισμό κάμπινγκ.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες για να ληφθούν μέτρα για κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας, χώρους πρασίνου, γκολφ και αθλητικό τουρισμό για την τουριστική περιοχή της κατεχόμενης Βοκολίδας και πρόσθεσε ότι είναι μια τουριστική περιοχή κατάλληλη για ανάπτυξη.

Έχουν, συνέχισε, κάποια σχέδια για τις περιοχές Καρπασίας και Λεύκας ώστε να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο στον τουρισμό και ισχυρίστηκε ότι το μέλλον του ψευδοκράτους βρίσκεται στον τουρισμό. Υπάρχουν, ανέφερε, ελλείψεις προσωπικού και οικονομικών πόρων προκειμένου να αναπτυχθούν τα μουσεία και να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, αλλά εργάζονται για να θέσουν αυτή την κατάσταση σε τάξη.

Στο μεταξύ, η Ντιαλόγκ γράφει ότι ο «βουλευτής» και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, Αχμέτ Σαβασάν ανέφερε ότι υπεγράφη το πρωτόκολλο που προνοεί επένδυση για τη δημιουργία πράσινου ξενοδοχείου και κέντρου αποκατάστασης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Το ξενοδοχείο αναμένεται να αρχίσει να δέχεται ασθενείς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΚΕ: «Πρωτοβουλία Ιορδανίας-ΚΔ για δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης στην Κύπρο»

Σημαντική άνοδος τιμών κατοικιών στην Κύπρο λόγω ζήτησης

Στο 70%- 80% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής τον Ιούλιο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top