ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωφρενικές οι τιμές προϊόντων σε τουριστικές περιοχές – Μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο

Εξωφρενικές οι τιμές προϊόντων σε τουριστικές περιοχές – Μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο

Στα ύψη βρίσκονται οι τιμές των αγαθών, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, με την ακρίβεια να μην αποτελεί τη μοναδική δικαιολογία για την αύξησή τους, αφού το εν λόγω θέμα πέραν του ότι συζητείται από τους καταναλωτές εδώ και χρόνια, βρίσκεται και στο μικροσκόπιο του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι, ουκ ολίγες έχουν γίνει θέμα συζήτησης οι τιμές που επικρατούν στις τουριστικές περιοχές σε συγκεκριμένες ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με καταναλωτές να αναρτούν το δικό τους περιστατικό, είτε ακόμη και τις αποδείξεις από το λογαριασμό τους σχολιάζοντας με παράπονο, το ύψος των τιμών.

Συχνό σχόλιο στα ΜΚΔ αποτελεί το πιο κάτω, με καταναλωτές να σχολιάζουν ότι ένα μπουκαλάκι νερό πωλείται στα 2,50 ευρώ, ενώ καφέδες τύπου φραπέ ανέρχονται στα 4,50 ευρώ.

Παράλληλα, παράπονα λαμβάνει και η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή σχετικά με το θέμα με πολλούς καταναλωτές να λένε ότι σε τουριστικές περιοχές που επισκέφθηκαν, με 5 ευρώ μπορούσαν να αγοράσουν μόνο τρία μπουκάλια νερό αντί για πέντε μπουκάλια και να πάρουν και ρέστα 2,50 ευρώ, που είναι η τιμή πώλησης σε περίπτερα και υπεραγορές. Παρόμοιο παράπονο αφορούσε καταναλωτή ο οποίος, σε παραλιακό εστιατόριο/bar για δυο μικρούς χυμούς του κουτιού και ένα σακούλι πατατάκια έδωσε 7 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες στο ThemaOnline, τόσο το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας όσο και η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, παρακολουθούν «στενά» το θέμα, ενώ θέλουν να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι τιμές είναι υπερβολικά ψηλές, όμως, η αρμόδια αρχή δεν μπορεί να εμπλακεί στην τιμολογιακή πολιτική των καταστημάτων μιας και είναι ελεύθερη αγορά και έχουν την επιλογή να μπορούν να τιμολογούν όσο θέλουν. Παρ’ όλα αυτά, το εν λόγω θέμα δεν παύει να αποτελεί ζήτημα που προβληματίζει το αρμόδιο Υπουργείο γι’ αυτό και από το Σεπτέμβρη, θα εξετάσουν όλα τα σενάρια και θα προτείνουν τη λήψη μέτρων, με σκοπό να αντιμετωπισθεί, ακόμα σε μεταγενέστερο στάδιο, το φαινόμενο αισχροκέρδειας στις τιμές αγαθών σε τουριστικές περιοχές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30πμ, θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top