Πράσινο φως Υπουργικού για χρήση ανθρώπινων σκευασμάτων για κορωνοϊό σε γάτες

Πράσινο φως Υπουργικού για χρήση ανθρώπινων σκευασμάτων για κορωνοϊό σε γάτες

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε κατόπιν πρότασης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το οποίος προέβη σε σχετική έρευνα, ότι σε σχέση με τη διαχείριση περιστατικών λοιμώδους περιτονίτιδας των γάτων, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τρέχον έτος, μπορούν να διατεθούν αποθέματα σκευασμάτων τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία περιστατικών κορωνοϊού στον άνθρωπο και δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Η κατά περίπτωση παραλαβή των σκευασμάτων θα γίνεται επ΄ωφελεία του κηδεμόνα του ζώου, βάσει συνταγής που θα εκδίδεται από τον ιδιώτη κτηνίατρο που παρακολουθεί κτηνιατρικά το ζώο και το σκεύασμα θα εξασφαλίζεται από τον κηδεμόνα του ζώου από τα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

 Σημειώνεται ότι η λοιμώδης περιτονίτιδα των γάτων δεν είναι μεταδοτική στον άνθρωπο.

Εθνάρχης Μακάριος Γ: 46 χρόνια από τον θάνατο του - Οδοιπορικό «Τ» στον τάφο του - Φωτογραφίες

Ταξίδια: Αποζημιώσεις και δικαιώματα επιβατών για καθυστερημένη, φθαρμένη ή χαμένη αποσκευή

Εργατικά ατυχήματα: Αυτά συναντάμε πιο συχνά στην Κύπρο - Οι λόγοι που συμβαίνουν και η ευθύνη του εργοδότη

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: «Θα επηρεάζεται η διαγωγή ενός μαθητή στο απολυτήριο» – Οι πρωτοβουλίες από τον Υπ. Δικαιοσύνης μετά τα έκτροπα το Πάσχα   

VIDEO: «Θα επηρεάζεται η διαγωγή ενός μαθητή στο απολυτήριο» – Οι πρωτοβουλίες από τον Υπ. Δικαιοσύνης μετά τα έκτροπα το Πάσχα  

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, μιλώντας στο sigma, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», τόνισε τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν αναφορικά με τα έκτροπα που συνέβησαν το Πάσχα σε ολόκληρη την Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE