ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: «Απαράδεκτη η πρόσκληση του ψευδοδημάρχου στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου»

ΕΔΕΚ: «Απαράδεκτη η πρόσκληση του ψευδοδημάρχου στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου»

«Απαράδεκτη από κάθε άποψη ήταν η ενέργεια του Δημάρχου Αμμοχώστου να προσκαλέσει στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου, τον ψευδοδήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου», αναφέρει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της. 

Η ΕΔΕΚ τονίζει ότι «ο εν λόγω λεγόμενος «δήμαρχος» έχει σφετεριστεί μέχρι και το δημαρχείο της κατεχόμενης πόλης και εγκαταστάθηκε εντός του κτιρίου και επικροτεί τον εποικισμό της Αμμοχώστου, στον οποίο προχωρούν η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν είναι δυνατό, σε μια αντικατοχική εκδήλωση να προσκαλείται ένας παράνομος θεσμός του ψευδοκράτους, που αναδείχτηκε στη θέση αυτή με παράνομες διαδικασίες και δεν καλύπτεται ούτε από το Σύνταγμα του 1960, όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου.

Επιπρόσθετα, η ΕΔΕΚ καταγγέλλει τη διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, δηλαδή να φέρει ενώπιον τετελεσμένων αποφάσεων το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβαίνει στην πρόσκληση προς τον ψευδοδήμαρχο και μετά να καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να την επικυρώσει, ενώ η αρμόδια για την αντικατοχική εκδήλωση επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει συνεδριάσει εδώ και επτά χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και αυτοί που επικύρωσαν τις ενέργειες του, έχουν υποβαθμίσει την εκδήλωση από αντικατοχική σε δικοινοτική, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα προς την κατοχική Τουρκία, προς το εσωτερικό και το εξωτερικό και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό από την ΕΔΕΚ, η οποία δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top